BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’de kişi başı milli gelir 10 bin doları aştı----

Çin’de kişi başı milli gelir 10 bin doları aştı

Çin’de kişi başı milli gelir 10 bin doları aştı
28 Haziran 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

Kısa bir süre öncesine kadar dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Çin’de kişi başı milli gelir 10 bin doları aştı, ortalama yaşam süresi 77 yıla çıktı

Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 100. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliğiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında ülkenin ekonomik kalkınmasıyla ilgili bilgi verildi. ÇKP Merkez Komitesi’ne bağlı Mali İşler Ofisi Başkan Yardımcısı Han Wenxiu değişimi şöyle anlattı: “Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, kişi başına düşen milli gelir birkaç düzine ABD Doları seviyesindeydi, ortalama yaşam süresi sadece 35 yıldı ve yetişkinlerin okuryazarlık oranı sadece yüzde 20’ydi. Yani nüfusun büyük çoğunluğu o zamanlar okuma yazma bilmiyordu ve bebek ölüm oranı binde 200 kadar yüksekti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana geçen 70 yıl içindeki çabalar sayesinde, kişi başına düşen milli gelir 10.000 ABD Dolarını aştı, ortalama yaşam süresi 77,3 yıla yükseldi, 15 yaşın üzerindeki insanlar için ortalama eğitim süresi 9,9 yıla ulaştı ve bebek ölüm oranı ise binde 5,6'ya düştü.

Reform ve dışa açılmadan bu yana, 770 milyon kırsal yoksul nüfus yoksulluktan kurtuldu. Çin’de yoksulluktan kurtarılan nüfus, aynı dönemde yoksulluktan kurtarılan küresel nüfusun yüzde 70’inden fazlasını oluşturuyor. Çin ulusunu binlerce yıldır rahatsız eden mutlak yoksulluk sorunu tarihsel olarak çözüldü.

Çin, kripto parada trilyon dolarlık hata yaptı

 

Çin ekonomisinin yüzde 8.3 büyümesi bekleniyor

 

ABD'den Çin'e yaptırım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)