BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de kamu kuruluşlarında yerli bilgisayar atağı----

Çin'de kamu kuruluşlarında yerli bilgisayar atağı

Çin'de kamu kuruluşlarında yerli bilgisayar atağı
06 Mayıs 2022 - 09:09 www.finansgundem.com

Çin, resmi kurumlara ve devlet firmalarına yabancı bilgisayarları atma talimatı verdi. Karar, yerel marka Lenova'nın satışlarını artıracak. HP ve Dell'in ise satışlarında düşüş bekleniyor

Çin, merkezi hükümet kurumlarına ve devlet destekli şirketlere, iki yıl içinde yabancı markalı kişisel bilgisayarları yerli alternatiflerle değiştirmelerini emretti.

Bloomberg'teki haberde bilgilerine yer verilen kişiler, bir haftalık mayıs tatilinden sonra personelden, yurt içinde geliştirilen işletim yazılımlarında çalışan Çin yapımı alternatiflerle değiştirilmesi için yabancı bilgisayarları teslim etmelerinin istendiğini söyledi. Merkezi hükümet yetkilileri tarafından zorunlu kılınan tatbikatın sonunda yalnızca merkezi hükümet düzeyinde en az 50 milyon PC'nin değişmesi muhtemel.

HP VE DELL'İN SATIŞLARI OLUMSUZ ETKİLENECEK

Karar, Çin'in ithal teknolojiyi yerel alternatiflerle değiştirmeye yönelik on yıldır süren kampanyasında önemli bir aşamayı temsil ediyor. Yerel lider Lenovo Group Ltd.'den sonra ülkenin en büyük bilgisayar markaları olan HP Inc. ve Dell Technologies Inc.'in satışlarını doğrudan etkilemesi muhtemel.

Çin'den büyük veri merkezlerine dev yatırım

 

Çin'de 1 Mayıs tatilinde yurt içi seyahatler azaldı

 

ABD, Çinli şirkete yaptırıma hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)