BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de ithalat hızlı büyüdü----

Çin'de ithalat hızlı büyüdü

Çin'de ithalat hızlı büyüdü
10 Ocak 2014 - 06:37 www.finansgundem.com

Çin, ithalatın Aralık'ta 5 ayın en büyük artışını kaydetmesiyle, dünyanın en büyük ithalatçısı oldu

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de ithalat Aralık'ta 5 ayın en büyük artışını kaydederek, yerel talebin ekonomik büyümeyi destekleyeceğine işaret etti. Çin 2013'te dünyanın en büyük ithalatçısı oldu.

Çin'de ithalat Aralık'ta yıllık bazda yüzde 8.3 artış kaydederken, ihracat da yüzde 4.3 büyüyerek, gerçek kazançların altında bir hıza işaret olabileceğini gösterdi. Çin'in dış ticaret fazlası 25.6 milyar dolar ile, beklentinin altında kaldı.

Talepteki iyileşme, artan iç borç ve Devlet Başkanı Xi Jinping'in 1990'lardan bu yanaki en geniş kapsamlı politika reformlarının etkilerinden kaynaklanan riskler arasında büyümeyi destekleyebilir. Çin bugün 2013'te dünyanın en çok ticaret yapan ülkesi olduklarını açıklarken, Pekin hükümeti, yuandaki kazançlar ve artan istihdam maliyetleri gibi ihracatçıların karşısındaki zorluklara dikkat çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)