BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de imalat sektörü aktivitesi büyüdü----

Çin'de imalat sektörü aktivitesi büyüdü

Çin'de imalat sektörü aktivitesi büyüdü
30 Eylül 2022 - 08:17 www.finansgundem.com

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından hazırlanan imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi, eylül ayında beklenmedik şekilde büyümeye işaret etti.

Çin'de imalat sektörü aktivitesi hükümetin aldığı tedbirlerin etkisi ile eylül ayında toparlandı. Ancak bu toparlanma gayrimenkul sektöründeki kriz ve ihracata büyümenin yavaşlaması nedeniyle sınırlı kaldı.

İmalat sektörü PMI, eylül ayında ağustos ayındaki 49,4 puandan 50,1 puana çıktı. Beklenti imalat PMI'nın 49,6 puan seviyesinde gerçekleşeceği yönündeydi.

Hizmet sektöründe ise büyüme yüksek nüfuslu kentlerde uygulanan Kovid-19 tedbirlerinin tüketim üzerinde yarattığı baskıya bağlı olarak eylül ayında da yavaşlamaya devam etti. İmalat dışı PMI eylül ayında ağustos ayındaki 520,6 puandan 50,6 puana geriledi.

Bileşik PMI da eylül ayında ağustos ayındaki 51,7 puandan 50,9 puana düştü.

Özel sektörün imalat aktivitesi keskin şekilde daraldı

Resmi imalat PMI, imalat sektörü aktivitesinde toparlanmaya işaret etse de, özel sektör tarafından yapılan araştırma keskin bir daralma olduğunu ortaya koydu.

Caixin/Market imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi, Kovid, karantina, kapatma tedbirlerinin üretim ve talebi düşürmesinin etkisiyle eylül ayında ağustos ayındaki 49,5 puandan 48,1 puana indi.

Caixin imalat PMI'nın eylül ayında 49,5 puan seviyesinde kalması bekleniyordu.

Caixin Insight Group kıdemli ekonomisti Wang Zhe, "İmalat arz ve talebi daraldı. Pek çok bölgede salgının kötüleşmesi ve alının tedbirler arz ve talebi sınırladı" dedi.

Yeni Zelanda'da tüketici güveni sabit kaldı

 

Çin'in küresel etki gücü katlanıyor

 

Çin'de sanayi şirketlerinin karlarında düşüş hızlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)