BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de imalat PMI 6.5 yılın en düşüğüne indi----

Çin'de imalat PMI 6.5 yılın en düşüğüne indi

Çin'de imalat PMI 6.5 yılın en düşüğüne indi
23 Eylül 2015 - 08:03 www.finansgundem.com

Çin'de özel sektörün açıkladığı imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında 47.0 seviyesine indi

Çin'de özel sektör imalat sanayi göstergesi son 6.5 yılın en düşük seviyesine indi ve bu durum, ekonominin eski büyüme motorlarının teklemesi ile birlikte, ülkenin üretim tesislerinin karşı karşıya bulunduğunu işaret ediyor. 

Caixin Media ve Markit Economics'in açıkladığı öncü imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında 47.0 seviyesinde gerçekleşti. Bu seviye, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 47.5 ve öncekiayın nihai rakamı 47.3'ün altında kaldı. Bu verinin 50 seviyesinin altında çıkması sektörde dralmayı işaret ediyor.

Başbakan Li Keqiang’ın yüzde 7 civarındaki büyüme hedefi, hizmetler ve tüketim sektörlerinin iyi gitmesine karşın, imalat ve emlah yatırım sektörlerindeki yavaşlama ile risk altına girmiş durumda. Devlet Başkanı Xi Jinping, Seatle'da ABD seyahatinin başlangıcı niteliğindeki konuşmasında Çin ekonomisinin yavaşladığına ilişkin endişelere fazla önem vermedi. 
 
Hong Kong'da HSBC Holdings Plc ekonomisti Julia Wang, "Yumuşak PMI temel oalrak zayıf dış talebi yansıtıyor," dedi ve "Geçen aylarda alına byüme öncelikli tedbirlerin etkislerini göstermeye başlaması ile birlikte, Çin'de iç talep istikrar kazanabilir" şeklinde görüş bildirdi. 

Wang daha fazla politika detseği beklediğini söyledi ve bankalrın zorunlu karşılık faizinde 150 baz puan indirim daha olacağı tahmininde bulundu. Wang, ayrıca, Caixin PMI verisinin ihraata daha fazla dayanan şirketleri içerdiğini ve önümüzdeki aylardaki göstergelerin ekonominin PMI'ın işaret ettiği kadar kötü olmadığını gösterebileceğini sözlerine ekledi.

Veriye göre, üretim, yeni sipariler ve istihdamın tümü daha hızlı bir oranda düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)