BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de ikinci dalga korkusu----

Çin'de ikinci dalga korkusu

Çin'de ikinci dalga korkusu
07 Nisan 2020 - 13:16 www.finansgundem.com

Korona virüsün ortaya çıktığı ülke olan Çin'de kısıtlamaların gevşetilmesiyle ağustos ayında ikinci bir korona virüs dalgası gelebileceğinden endişe ediliyor

Çin'de, korona virüs salgını nedeniyle getirilen kısıtlamaların hafifletilmesinin ardından ülkenin bazı bölgelerinde dışarıya çıkışlar arttı. Euronews'in haberine göre, uzmanlar tedbirlerin birden kaldırılmasının, Çin'de ikinci dalga Kovid-19 salgınına sebep olabileceği uyarısında bulunuyor.

İngiliz Lancet Public Health tıp dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, virüsün çıkış merkezi olan Vuhan'da uygulanan izolasyon ve sıkı tedbirlere nisan ayında devam edilmemesi durumda, ağustos ayında olası ikinci bir Kovid-19 salgını gelecek.

Bilim insanlarının analizine göre, nisanda kısıtlamalara devam edilirse ikinci dalga, ekim ayına kadar gecikebilir. Bu durum da sağlık çalışanlarına daha iyi hazırlanma vakti sunar.

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'nda uzman olan ve araştırmayı yürüten Kiesha Prem, "Vuhan kentinde sosyal mesafe gibi alınan önemlere devam edilmezse, beklediğimizden daha hızlı bir şekilde ikinci salgınla karşılaşabiliriz. Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılırsa, ikinci dalga hem daha geç gelir hem daha az şiddetli olur" ifadelerini kullandı.

Gizli taşıyıcılar virüsü yayabilir

Son haftalarda Çin'deki günlük vaka sayısı ciddi oranda düştü. Fakat geçen hafta Çinli sağlık yetkilileri, hastalığın belirtilerini göstermeyen ama virüs taşıyanların sayılarını da istatistiklere kattı.

Asemptomatik Kovid-19 hastaları farkına varmadan virüsü başkalarına bulaştırabiliyor. Bu yüzden uzmanlar, karantinanın devam etmesinin faydalı olacağını düşünüyor.

Bir aşı bulunmadan ve hükümetler ülke nüfusu içindeki bağışıklık oranını bilmeden, hayatın normale dönmesi zor görünüyor.

Çin'e virüs tehdidi, Rusya'dan geliyor

 

Japonya’da OHAL ilan edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)