BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de iki dev şirket temerrüde düştü----

Çin'de iki dev şirket temerrüde düştü

Çin'de iki dev şirket temerrüde düştü
11 Şubat 2019 - 14:29 www.finansgundem.com

Çin'de iki büyük borçlanıcının tahvil ödemelerini gerçekleştirmeyerek temerrüde düştüğü belirtildi

Biri halihazırda temerrüde düşmüş ve diğeri baskı altındaki iki büyük Çinli şirketin bu ayki ödemelerini vadesinde gerçekleştirmediği belirtildi.

Yerine getirilmeyen yükümlülüklerin rekor seviyeye ulaştığı kredi piyasasında riskler giderek artıyor.

Yenilenebilir enerji ve gayrimenkul sektörlerine odaklanan özel yatırım grubu China Minsheng Investment Group Corp, konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara göre, tahvil yatırımcılarına 1 Şubat vadeli geri ödemesini gerçekleştirmedi.

Geçtiğimiz yıl temerrüde düşen Wintime Energy Co. yeniden yapılandırılan borcunun geri ödemesinin bir kısmını geçen hafta gerçekleştirmedi.

Söz konusu gelişmeler, ilgili şirketlerin büyük borçlanıcılar olması nedeniyle önemli. Bu şirketlerin finansmana erişimde yaşadığı sıkıntılar, hükümetin 11 trilyon dolarlık tahvil piyasasındaki çatlakları yumuşatma gayretinden tüm şirketlerin fayda sağlayamadığını işaret ediyor.

Cihna Minsheng'in temerrüde düşmesi durumunda, -bir kredi derecelendirme kuruluşu raporuna göre- 232 milyar yuan (34.3 milyar dolar) ile 30 Haziran itibarı ile Çin'in en büyük temerrütlerinden biri olarak Wintime Energy'nin yanındaki yerini alabilir.

Shanghai Maoliang Investment Management LLP partnerı Shen Chen, “Çinli şirketin geçen birkaç yılki büyümesi -genellikle kısa vadeli olmak üzere- sık sık tahvil ihraçlarıyla desteklendi. Fakat yatırım döngüleri genellikle daha uzun vadeli oluyor. Son dönemdeki temerrütler şirketlerin son genişlemeci önlemlere karşın borçlarını döndürmede hala zorluk çektiğini gösteriyor.” dedi.

2018 yılında likiditede yaşanan bir sıkışıklık yerel Çin tahvillerinde 119.6 milyar yuanlık rekor düzeyde temerrüdü tetikledi. Bu rakamın Çin ekonomisi ya da mevcut tahvil piyasası için görece küçük olmasına karşın hükümetin kurtarma iştahının istikrarsız olduğu piyasa boyunca şok dalgaları gönderdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)