BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de hizmetler sektöründeki ekonomik etkinlik 3 aydır azalıyor----

Çin'de hizmetler sektöründeki ekonomik etkinlik 3 aydır azalıyor

Çin'de hizmetler sektöründeki ekonomik etkinlik 3 aydır azalıyor
06 Haziran 2022 - 14:28 www.finansgundem.com

Çin'de hizmetler sektöründeki ekonomik etkinliğin, mart ve nisan aylarının ardından mayısta da daralma eğilimini sürdürdüğü bildirildi.

Ekonomi ve finans haberleri servisi Caixin'in Çin Genel Hizmetler İş Etkinliği Endeksi mayısta önceki aya göre 5,2 puan artarak 41,4'e çıktı.

Endeks, geçen aya göre artış kaydetse de mart ve nisandaki daralma eğilimi mayısta da sürdü.

Sabit ortalamanın 50 puan olduğu endekste, 50'nin üzerindeki değerler ekonomik faaliyetlerdeki artışa, altındaki değerler ise azalmaya işaret ediyor.

Endeks, Omikron varyantını taşıyan vakaların tetiklediği Kovid-19 salgınlarının başta ülkenin en büyük kenti Şanghay olmak üzere, ülke genelinde ekonomik faaliyetleri sekteye uğratması nedeniyle son 3 aydır daralma eğilimi gösteriyor.

Şubatta 50,2 puanda olan endeks, martta 42, nisanda 36,2 puana gerileyerek Kovid-19'un ilk dalgasının etkilerinin hissedildiği Şubat 2020'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeyi görmüştü.

Çin'de hizmetler sektöründe faaliyet gösteren 400'den fazla şirketin satın alma yöneticilerine gönderilen anketlerin sonuçlarına göre hazırlanan endeks, hizmetler sektöründeki ekonomik etkinliğin barometresi olarak görülüyor.

Bu arada, Caixin'in geçen hafta açıkladığı, imalat sektöründeki ekonomik etkinliği ölçen Çin İmalat Satın Alma Yöneticileri (PMI) Endeksi de, mayısta 2,1 puan artarak 48,1'e çıkmıştı.

İmalat sektöründeki etkinlik de 3 aydır daralma eğilimi gösteriyor. Şubatta 50,4 puanda olan endeks, martta 48,1'e, nisanda 46'ya kadar gerilemişti.

Çin'de Ejderha Kayığı Festivali: 25,82 milyar yuanlık gelir

 

Çin, 10 yılda Ar-Ge’ye 2,79 trilyon yuan harcadı

 

Çin'den enerji iletim hatlarına 74.5 milyar dolarlık yatırım

 

Çin'de hizmet göstergesi daralmaya işaret etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)