BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’de fabrikalar yeniden açılırken yatırımcılar şokla karşılaşabilir----

Çin’de fabrikalar yeniden açılırken yatırımcılar şokla karşılaşabilir

Çin’de fabrikalar yeniden açılırken yatırımcılar şokla karşılaşabilir
10 Şubat 2020 - 11:21 www.finansgundem.com

Bugün Çin’deki fabrikalar tatilden dönerken piyasaların geleceğiyle alakalı ilk büyük sinyal alınabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni yıl tatilinden dolayı Çin, korona virüsün başladığı tarihlerde iş hayatı durmuştu. Çinli yetkililer fabrikalarıon bugün açılacağını dile getirirken, yerel basına göre fabrikalar bugün de kapalı kalamaya devam edecek.

Virüsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan seyahat yasakları ve karantina kararları dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin üretimini baltalamaya devam ediyor.

Çinli fabrikalarda ortaya çıkan tedarik zinciri engelli tüm dünyaya yayılan bir arz sıkıntısı doğurabilir. Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisi ve fabrikalarındaki aksamaların dünya ekonomisine önemine vurgu yaptı.

Yatırımcılarda ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmasıyla birlikte oluşan iyimser hava, ABD'de riskli varlıkların yeni zirveler görmesine yardımcı oldu.

Virüs Çin’in ekonomik durumuna zarar vermesiyle birlikte ekonomik sorunların dünyanın geri kalanına yayılması endişesi belirsizliğini koruyor.

Çin'de üretim yapan Apple, 10 Şubat'ta Çin'de tam üretime yeniden başlamayı hedefleyeceklerini açıkladı. Apple için akıllı telefonları bir araya getiren Tayvanlı Foxconn ise seyahat kısıtlamaları nedeniyle Şubat ayının sonuna kadar tam üretime devam edemeyeceğini bildirdi.

Wuhan’da fabrikası bulunan Genaral Motors’da 13 Şubat’a kadar kapalı kalacaklarını duyurdu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)