BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin’de enflasyon alarmı!----

Çin’de enflasyon alarmı!

Çin’de enflasyon alarmı!
14 Mart 2013 - 12:47 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, yüksek enflasyon karşısında Çin’in alarmda olması gerektiğini belirtti

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, geçen hafta yayınlanan ekonomik raporun ardından Çin'in yüksek enflasyon konusunda tetikte olması gerektiğini söyledi.
Çin geçtiğimiz hafta enflasyonun 10 ayın zirvesine çıkarak 3,2’ye ulaştığını açıklamıştı.
Enflasyondaki bu sıçramanın ardından Merkez Bankası Başkanı Zhou, Çin’in enflasyona karşı alarmda olması gerektiğini açıkladı.
Zhou fiyatlardaki yükselişin beklenen daha yüksek olduğunu, bu sebeple gecikmeden enflasyonla mücadeleye başlanması gerektiğini belirtti.
SIKI PARA POLİKASI
Zhou, Çin'in artık gevşek bir para politikası yürütmeyeceğini ifade etti ve ekonomik politikalardaki sıkılık büyümeyi yavaşlatsa da fiyatları ve emlak piyasalarını kontrol altında tutuğunu belirtti.
Zhou, ekonomik politikalarının ABD ve AB’nin tam tersi olduğunu da dile getirdi. Zhou, bu ülkelerin merkez bankaları gibi gevşek para politikalarıyla büyümeyi canlandırmaya çalışmayacaklarını da sözlerine ekledi.
ÇİN ENFLASYONDAN RAHATSIZ
Zhou'nun açıklamaları Çin’in ekonomisindeki büyümenin yavaşlığın bir süre daha göz ardı edileceği işaretini verdi.
2012 senesindeki 7,8’lik büyümemnin ardıdan Çin 2013’te son 10 senenin en yavaş büyümesini yaşıyor. Ülkenin büyüme öngörüsü yüzde 7,5.
Merkez Bankası Başkanı enflasyon konusunda, "Öncesinde büyüme için enflasyonun limitin biraz üstünde olması bir sorun değildi. Böylece ekonomi biraz daha hızlı büyüyecek ve sonrasında enflasyonu kontrol altına alacaktık. Şu an görüyoruz ki, bu görüşümüzde haklı değilmişiz. Şimdi düşük enflasyonu düşük seviyede tutmamız gerek" dedi.
Merkez Başkanı Zhou, ülkedeki başkan değişikliği süresince ekonomik istikrarı korumak için iş başında olacağını da sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)