BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin'de emlâk krizi devam ediyor----

Çin'de emlâk krizi devam ediyor

Çin'de emlâk krizi devam ediyor
14 Kasım 2022 - 08:37 www.finansgundem.com

Çin'de, piyasa düzenleyicileri emlâk firmaları için daha fazla finansman desteği talep ediyor

Çin'li piyasa düzenleyicileri, finans kurumlarına, ülkenin mücadele eden emlâk sektörünü desteklemek için emlâk geliştiricilerine daha fazla destek vermelerini bildirdi.

Çin Merkez Bankası'ndan (PBOC) ve Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu'ndan (CBIRC) kurumlara gönderilen bir bildiri, 2020'nin ortalarından beri emlâk sektörünü rahatsız eden derin likidite sıkışıklığını hafifletmek için kredi geri ödemelerinin uzatılması da dahil olmak üzere sektörü desteklemek için 16 adımın ana hatlarını çizdi.

Girişim, nakit sıkıntısı çeken emlâk geliştiricilerinin projeleri bitirmek ve tedarikçilere ödeme yapmak için finansman kaynaklarına dokunmak için mücadele ettiği sırada geldi.

Birkaç geliştirici geçtiğimiz yıl ülke dışı borç yükümlülüklerinde temerrüde düşerek, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin üzerinde baskı yapan bir gayrimenkul krizini körükledi.

Kaynaklar, Çinli düzenleyicilerin finans kurumlarına emlâk şirketlerinin emlâk geliştirme ve tröst kredileri gibi bazı kredilerin geri ödemesini ertelemelerine izin vermelerini istediğini bildirdi.

Çin'de emlak krizinde 90 milyar dolarlık kayıp

 

Çin'de emlak krizi büyüyor 40 banka iflas bayrağı çekti

 

Çin'de emlak krizi büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)