BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de doğum oranı 70 yılın dibine geriledi----

Çin'de doğum oranı 70 yılın dibine geriledi

Çin'de doğum oranı 70 yılın dibine geriledi
21 Ocak 2019 - 16:45 www.finansgundem.com

Çin'de doğum oranı 70 yılın en düşük düzeyine indi

Çin'de doğum oranı resmi kayıtlara göre geçen yıl, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 70 yıl önce kurulduğu tarihten bu yana en düşük düzeye indi.

Veriler, nüfus kontrollerinin gevşetilmesinin, çiftleri daha çok sayıda çocuk sahibi olmaya teşvik etmediğini gösteriyor.

İstatistik kurumunun açıklamasına göre doğum oranı 2018'de binde 10.94 ile 1949 yılından bu yana görülen en düşük oran. Doğum oranı 2017'de binde 12.43 olmuştu. Geçen yıl doğan bebek sayısı iki milyon azalarak 15.23 milyona indi.

Çin, 1979'dan beri uyguladığı aile başına tek çocuk politikasını 2016 yılında değiştirerek, kentlerde yaşayan çiftlerin iki çocuk sahibi olmasına izin vermişti. Ölüm sayısını düştükten sonra elde edilen doğal nüfus artışı da 1960'lı yıllarda ülkede yaşanan ciddi bir açlık sonrası görülenden bu yana en düşük düzeye indi.

İstatistik kurumu doğum oranındaki düşüş için bir açıklama getirmedi. Ancak Çin'de ekonomik büyüme geçen yıl yaklaşık 30 yılın en düşük düzeyinde gerçekleşti.

Çin'de pek çok çift, sağlık ve eğitim giderlerini karşılayamayacakları kaygısıyla ve yüksek konut fiyatları nedeniyle çocuk sahibi olmaya çekiniyor.

Hükümete bağlı bir düşünce kuruluşu bir süre önce, dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'de nüfusun 2027 yılından itibaren düşmeye başlayacağı tahminini açıklamıştı.

Ülkenin politika yapıcıları, doğum oranı düşerken yaşlı nüfusun da hızla artmasını kaygı verici buluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)