BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de dijital aşı pasaportu uygulaması başlıyor----

Çin'de dijital aşı pasaportu uygulaması başlıyor

Çin'de dijital aşı pasaportu uygulaması başlıyor
09 Mart 2021 - 13:02 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınının ilk başlandığı Çin, ülke içi seyahatlerde 'sağlık sertifikası' uygulamaya başlıyor. Uygulamada, vatandaşların test sonuçları veya aşılanma durumları gibi bilgiler yer alacak.

Çin'de, ülkenin en çok kullanılan sosyal medya uygulaması WeChat üzerinden kullanılacak yeni bir uygulama, vatandaşların sağlık bilgilerinin kontrol edilebildiği bir 'dijital pasaport' işlevi görecek.

Dün başlatılan uygulamada, ülke içinde seyahat eden vatandaşların korona virüs test sonuçları ve aşılanma bilgileri yer alacak.

Çin dünyada 'korona virüs aşı pasaportu' geliştiren ilk ülke
Dışişleri bakanlığı sözcüsü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, uygulamanın 'dünyadaki ekonomik iyileşmeyi ilerletmeye ve sınır ötesi seyahatleri kolaylaştırmaya yardımcı olmak için' hayata geçirildiği belirtildi.
Programda, Çin vatandaşlarının korona virüs durumlarını belirten ve hali hazırda kullanılmakta olan 'QR sağlık kodu' sistemi geliştirilerek insanların aşılanma durumunu da içerecek şekilde tasarlandı.

Ancak söz konusu uygulama, şu an için yalnızca Çin vatandaşlarının kullanımı için geliştirildi. Öte yandan, Çin vatandaşları uygulamada yer alan bilgilerinin çıktısını da alabilecekler.

Uygulamayla birlikte böylece, dünyada 'korona virüs aşı pasaportu' geliştiren ilk ülke Çin oldu.

Çin'in yanı sıra, ABD ve İngiltere gibi ülkeler de benzer uygulamaları hayata geçirmeyi planlıyor.

Aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) de, insanların üye ülkelerde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla 'yeşil aşı kartı' üzerinde çalışıyor.

ABD'de aşılananlar için yeni kılavuz: 'Maskesiz görüşebilirler'

 

ABD'de, aşı olanlar için maske ve mesafe kalkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)