BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de deflasyon riski sürüyor----

Çin'de deflasyon riski sürüyor

Çin'de deflasyon riski sürüyor
10 Aralık 2014 - 07:18 www.finansgundem.com

Çin’de üretici fiyatları deflasyonu derinleşirken, tüketici fiyatları 2009’dan bu yana en yavaş yükselişi gösterdi

Çin’de üretici fiyatları deflasyonu derinleşirken, tüketici fiyatları 2009’dan bu yana en yavaş yükselişi göstererek ek parasal genişlemeye olanak olduğu sinyali verdi.

Üretici fiyatları endeksi, Kasım ayında bir yıl önceye göre yüzde 2.7 gerileyerek düşüşü 33. aya taşıdı ve rekor uzun süreli düşüş dönemini kaydetti. Fiyatlar söz konusu düşüş ile geçtiğimiz yıl Haziran ayından bu yana en büyük gerilemeyi gösterdi. Tüketici fiyatları yüzde 1.4 arttı. Ekim ayında yüzde 1.6 yükseliş sağlanmıştı.

Zayıflayan petrol ve sanayi metali fiyatları, Çin fabrikaları için maliyetlerin düşmesine neden olarak ihracat fiyatlarının düşmesine yol açtı. Bu durum dünya genelinde dezenflasyon baskılarını artırdı. Çin Merkez Bankası (PBOC), geçtiğimiz ay iki yıldan bu yana ilk kez faiz oranlarında indirime gitti. Çin ekonomisi 1990’dan bu yana en zayıf yıllık büyümeyi kaydetmeye hazırlanıyor.

Hong Kong’daki Australia & New Zealand Banking Group Ltd. baş Çin ekonomisti Liu Li-Gang, “Çin hızlı bir dezenflasyon dönemine girdi ve deflasyon riski ile karşı karşıya kalıyor. PBOC’un yeni icat edilmiş ve etkisiz politika araçlarının tükenmesi ile politikada etkinlik ve kredibilitenin yeniden kazanılması için yeni adımın zorunlu karşılık oranlarında indirime gidilmesi olacağına inanıyoruz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)