BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de çöp tahvil faizleri 10 yıllık zirvesinde----

Çin'de çöp tahvil faizleri 10 yıllık zirvesinde

Çin'de çöp tahvil faizleri 10 yıllık zirvesinde
08 Ekim 2021 - 10:48 www.finansgundem.com

Çin çöp tahvillerinin faizi, Evergrande'nin borç krizinin finansal piyasaların geneline yayılabileceğine dair endişelerle 10 yılın zirvesine tırmandı.

Evergrande krizinin sisteme yayılabileceğine dair endişelerle Çin çöp tahvillerinde 18 ayın en yüksek haftalık satışı gerçekleşirken, çöp tahvillerin faizleri Bloomberg endeksine göre son 4 günde yüzde 16,9’a kadar yükseldi. Çin’in çöp tahvillerinin faizleri 2011 yılından beri bu kadar yüksek seviyelere ulaşmamıştı.

Çinli emlak geliştirme şirketi Fantasia Holdings Group, hafta başında dolar cinsi tahvili için ödeme gününü kaçırmıştı. Kreditörler, çarşamba günü China Evergrande Group ve ona ait bir birimin garanti ettiğini söyledikleri dolar cinsi bir tahvilin geri ödemesini henüz almadıklarını belirtmişti.

Bu durum, gayrimenkul devi China Evergrande Group’un zor duruma düştüğü bir ortamda, ülkenin ağır borç yükü altındaki emlak firmalarına ilişkin zorlukların daha da artmasına yol açtı.

Çin'in tatil gelirleri azaldı

Asya Borsaları: Çin’de tatil bitti, yükseliş geldi

CIA' dan Çin hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)