BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de çocuklara özel yasa----

Çin'de çocuklara özel yasa

Çin'de çocuklara özel yasa
23 Ekim 2021 - 14:06 www.finansgundem.com

Uygulama kapsamında ebeveynlerin, çocuklarının dinlenme ve çalışma saatlerini dengeli şekilde programlaması gerekiyor

Çin'de, çocukların okulda verilen ödevler ve evde aldıkları özel derslerden ötürü stres altında kalmaması için yerel yetkilileri ve aileleri görevlendiren bir yasa çıkarıldı.

Bugün çıkan aile eğitimi yasasının tam metni henüz yayımlanmazken, devlete bağlı haber ajansı Şinhua'nın haberinde, uygulama kapsamında ebeveynlerin çocuklarının dinlenme ve çalışma saatlerinin dengeli şekilde programlanmasını sağlaması gerektiği belirtildi.

Yasayla birlikte hem çocukların üzerindeki baskı ve stresin hem de bunlardan kaynaklanan fazla internet kullanımının azaltılması planlanıyor.

Öte yandan yasa, sosyal medyada farklı tepkilere neden oldu. Bazıları uygulamayı ebeveynliği daha iyi hale getirmek için olumlu bir adım olarak değerlendirirken, bazıları da bunun öngörülen hedefleri başarma konusunda yetersiz kalabileceğini söyledi.

Çin'de Twitter'ın muadili Weibo platformundaki Deng Boyun adlı kullanıcı, "Aile eğitiminde yaşanan kriz, çocukların fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimini etkiliyor" diye yazdı.

Bir başka kullanıcı da uygulamanın aile yaşamına müdahale ettiğini savunarak "Ben sabah 09.00'dan akşam 21.00'a kadar çalışıyorum. Akşam eve geldiğimde bir de aile eğitimi görevlerimi mi yerine getirmem gerekecek? İşçileri sömürüp onlardan yine de çocuk yapmalarını isteyemezsiniz" yorumunda bulundu.

Pekin yönetimi martta okulların öğrencilere verdiği ev ödevi yüküne de kısıtlama getirmişti. Ayrıca ailelere ders çalışma konusunda çocuklarına aşırı baskı yapmamaları uyarısında bulunulmuştu.

Temmuzdaysa çocuklar üzerinde çok fazla stres oluşturduğu gerekçesiyle, okul sonrası özel ders veren kuruluşlarda temel derslerin işlenmesine yasak getirilmişti. Kararla birlikte birçok dershane ve kurs iflas etmişti.

Ağustosta da 18 yaş altındakilerin haftada üç saatten fazla video oyunu oynamasını yasaklayan bir uygulama getirilmişti.

Azalan doğum oranları ve eğitim

Çin'in özellikle aile politikalarıyla ilişkili adımlarının ülkedeki doğum oranının azalması ve nüfus yapısının değişmesiyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Ulusal İstatistik Bürosu Başkanı Ning Jizhe mayısta yaptığı açıklamada, geçen yıl ülkede 12 milyon bebeğin doğduğunu ve 4 yıl önce bu rakamın 18 milyon olduğunu belirtmiş ve doğum oranındaki azalmaya dikkat çekmişti.  

Söz konusu azalmanın Çin'deki sosyal ve ekonomik gelişmelerin sonucunda gerçekleştiğini savunan Ning, ülkeler geliştikçe doğum oranının, eğitim ya da mesleki gelişimin öncelik kazanması gibi sebeplerle düşme eğilimi gösterebileceğini ifade etmişti. 

Çin'e süt ürünleri ihracatında hedef 180 milyon dolar

 

Çin savaş uçaklarını İHA’lara dönüştürdü

 

Çin, yurtdışından katı atık getiren 18 limanı kapattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)