BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de camilere "Çin bayrağını göndere çekin" çağrısı----

Çin'de camilere "Çin bayrağını göndere çekin" çağrısı

Çin'de camilere Çin bayrağını göndere çekin çağrısı
21 Mayıs 2018 - 11:17 www.finansgundem.com

Çin İslam Cemiyeti, ülke genelindeki camilere göndere Çin bayrağı çekilmesi ve sosyalist değerlerle vatanseverlik ruhuna katkıda bulunulması çağrısı yaptı

Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından "Global Times"  gazetesinin Çin İslamCemiyetine dayandırdığı haberde, ülkedeki tüm camilere,  ulusal bayrağı göndere çekmeleri, vatanseverlik ruhunu ilerletmeleri ve millet  kavramını güçlendirmek için sosyalist değerleri vurgulamaları çağrısında  bulunulduğu belirtildi.

Cemiyetin açıklamasında, tüm camilerin Çin anayasası, sosyalist  değerler ve Çin kültürü konusunda bilgi sahibi olması gerektiği kaydedildi.

Müslümanların ibadetlerini kanunlar ve kanunun öngördüğü dini doktrine  uygun şekilde yürütmeleri, camilerin de kamu refahı ve toplumsal hizmet  etkinliklerini Müslüman yaşamına entegre etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada,  camilerde Müslümanlara klasik Çince, tarih ve coğrafya eğitimi verilmesinin  önemine işaret edildi.

Çin İslam Cemiyetinin açıklamasının ardından Müslümanların çoğunlukta  yaşadığı Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde birçok  camide Çin bayrağının göndere çekildiği belirtildi.

Çin'deki 56 etnik unsurdan 10'u Müslüman. Hui (Çinli Müslümanlar),  Kırgız, Kazak, Uygur, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang etnik  azınlıkları, yoğun olarak Çin'in kuzeyi ve kuzeybatısında yaşıyor.

Huilerin ve Uygurların ayrıca Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi adlı iki otonom bölgesi bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)