BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin’de bir emlak şirketi daha vade uzatımı istedi----

Çin’de bir emlak şirketi daha vade uzatımı istedi

Çin’de bir emlak şirketi daha vade uzatımı istedi
15 Aralık 2021 - 11:41 www.finansgundem.com

Çin’de diğer bir gayrimenkul şirketi daha, kredi daralmasından kaynaklanan şok dalgalarının ülkenin emlak sektöründe yayılmaya devam etmesi ile birlikte, borç ödemesini yapamamaktan kaçınmak için vade uzatımına gitmek istiyor.

Guangzhou R&F Properties Co., 13 Ocak’ta vadesi dolacak 725 milyon dolar tutarındaki dolar cinsi tahvilinin yatırımcılarından vadeyi altı ay uzatmalarını istedi ve tahvillerin bir kısmını iskontolu fiyattan geri almayı teklif etti.

Şirket, bu tekliflerinin destek görmemesi durumunda, tahvilin geri ödemesini tam olarak yerine getiremeyeceğini kaydetti. Bu haber, Shimao Group Holdings Ltd.’nin dolar cinsi tahvillerinin, şirketin bir biriminin işletme faaliyetlerinin normal olduğu yolunda güvence vermesine karşın yeniden tüm zamanların en düşük seviyesine indiği sırada geldi.

Çin’in büyümesi Kasım ayında, gayrimenkul piyasasındaki düşüşün kötüleşmesi ve Kovid kaynaklı aksaklıkların dünyanın ikinci en büyük ekonomisi üzerinde yük oluşturması ile birlikte yavaşladı. Bu veri, emlak sektöründeki sorunların arttığı bir ortamda, Çin hükümetinin ekonomiye istikrar kazandırma çabaları sırasında karşı karşıya bulunduğu zorluğun boyutunun altını çiziyor.

Bloomberg Intelligence’tan Andrew Chan, hazırladığı raporda, Shimao’dan kaynaklanan korkuların nihayetinde Çin’i sektörü kurtarmak için adım atmaya zorlayabileceğini kaydetti.(Bloomberght)

Çin ekonomisine emlak ve pandemi darbesi

 

Çin'den ABD'ye hesap sorma çağrısı

 

Çin, piyasalara 500 milyar yuan verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)