BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin'de başlayan emlak çöküşü dünyaya yayılır mı?----

Çin'de başlayan emlak çöküşü dünyaya yayılır mı?

Çin'de başlayan emlak çöküşü dünyaya yayılır mı?
05 Temmuz 2022 - 14:08 www.finansgundem.com

Çinli emlak devi Evergrande krizi tüm sektöre yayılıyor. Şanghay'daki başka bir şirket temerrütte düştü. Gelişmeler dünyada yakından takip ediliyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'de borç batağına düşen emlak sektörü zor durumda. Emlak krizinin dünyaya yayılmasından endişe ediliyor. Hong Kong’da bir alacaklının iflas başvurusunda bulunmasından sonra Evergrande tasfiye ile karşı karşıya. İkinci en büyük emlak grubu neredeyse bir yıldır krizden çıkamıyor.

Evergrande krizi sektördeki diğer büyük isimlere de bulaşıyor. Bu da küresel ekonominin sarsılmasına neden olacak bir gelişme olarak gösteriliyor.

BORÇ ÖDEME KRİZİ

Emlak geliştiricisi Shimao artık kredi faizlerini ödeyemeyerek temerrüde düşen ilk şirket oldu. Şanghay merkezli şirket bu haftanın başlarında 1 milyar dolarlık krediyi ödeyemeyeceğini duyurdu.

Uzmanlar gelişmelerden sonra yaptıkları değerlendirilmelerde Shimao hakkındaki haberlerin, sadece Çin'de değil, diğer ülkelerde de belirli bir tedirginliğe neden olduğunu belirtiyor. Borç batağına düşen Artık insanlar balon riski ve aşırı değerli emlak piyasaları hakkında endişelenmeye başladığı ifade ediliyor.

İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da artan faiz oranlarını da özellikle değişken faizli mortgage kredisi kullananları önümüzdeki dönemde büyük sıkıntıya sokacağı vurgulanıyor. İngiltere’de yüzde 1.25 olan faizlerin önümüzdeki yıl ortasında yüzde 3.5’e kadar çıkacağı bu yüzden de birçok kişinin konut kredisini ödemekte zorlanacağı belirtiliyor.

2023 yılında konut piyasasını neler bekliyor?

 

Konut piyasasında düzeltme başladı, kötü senaryo yakın

 

Çin'de emlak satışları 16 yılın dibinde

 

Çinli inşaat şirketi tahvil borcunu ödeyemedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)