BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de akılalmaz olay: Gökdelen birden sallanmaya başladı----

Çin'de akılalmaz olay: Gökdelen birden sallanmaya başladı

Çin'de akılalmaz olay: Gökdelen birden sallanmaya başladı
19 Mayıs 2021 - 11:39 www.finansgundem.com

79 katlı bir gökdelen bir anda sallanmaya başladı, neler olduğunu anlayamayan caddedeki insanlar panik içinde kaçışmaya başladı. Çin'in Shenzhen kentinde yaşanan tuhaf olay kameralara yakalandı ve sosyal medyada olay yarattı.

Korona virüs salgınının çıkış noktası olan Çin'den gelen ve sosyal medyada yayılan videolar uzunca bir süredir Kovid-19'la ilgiliydi. Ancak dün yaşanan tuhaf bir olay sonrası Çin bambaşka bir konuyla ve panikle ilgili olarak gündemde.

Çin'in Guangdong eyaletine bağlı Shenzhen kentinde bulunan SEG Plaza 79 katlı ve neredeyse 300 metre uzunluğunda bir gökdelen. 2000 yılında inşa edilen bu gökdelen ülkede faaliyet gösteren önemli elektronik firmalarının ve birçok ofisin de adresi.

Bu gökdeleni dünya basınında manşetlere taşıyan olay ise sosyal medyada yayılan inanılmaz bir video.

Sosyal medyada paylaşılan videoda 79 katlı SEG Plaza binası ortada hiçbir sebep yokken bir anda olduğu yerde sallanmaya başlıyor. O anlarda binada bulunanlar panik içinde dışarı çıkmaya çalışırken gökdelenin bulunduğu caddedeki yayalar da durumu fark edip korkuyla kaçışmaya başlıyor.

Elbette herkesin aklına ilk gelen bölgede bir deprem olduğu. Ancak işin tuhaf yanı olayın yaşandığı esnada bölgede kaydedilen hiçbir deprem yok! Çok katlı binaların şiddetli rüzgarlar söz konusu olduğunda da salınım yaptığı yani deprem oluyormuşçasına sallandığı biliniyor. Ama o esnada bölgede esen rüzgarın hızı sadece saatte 43 kilometre. Yani buna sebep olabilecek bir şiddette değil.

Dün saat 13.00'te meydana gelen olaydan sonra gökdelen boşaltıldı. Saatler 14.30'u gösterdiğinde ise bina tehlike karşısında tamamen mühürlendi ve içeri girişe izin verilmedi.

Londra'nın en yüksek gökdeleninin geleceği şüpheli

 

108 metrelik gökdelen 6 saniyede böyle yıkıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)