BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de 43 vaka tespit edildi----

Çin'de 43 vaka tespit edildi

Çin'de 43 vaka tespit edildi
06 Şubat 2022 - 10:31 www.finansgundem.com

Çin'de son 24 saatte 13'ü yurt içi kaynaklı 43 Kovid-19 vakası tespit edildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Pekin'de yerel kaynaklı bir vaka saptandı. Vaka kentin merkez ilçelerinden Çaoyang'da görüldü.

Pekin sağlık yetkilileri, Kış Olimpiyatları için şehre gelen kişilerde ve organizasyonun yapıldığı kapalı devre salgın koruma sisteminde tespit edilen vakaları ayrı sınıflandırıyor, genel toplama dahil etmiyor.

Olimpiyatlar, Kovid-19'un yayılmasından korunmak amacıyla sporcu, görevli ve gönüllülerin yer aldığı etkinlik alanlarının şehirden yalıtıldığı "kapalı devre" sisteminde gerçekleştiriliyor.

Yurt dışı kaynaklı 30 Kovid-19 vakası var

Oyunlarda açılış, kapanış törenleri ve müsabakalar için bilet satılmazken, izleyici gruplar özel davetle etkinliklere getiriliyor.

Pekin'deki vaka dışında, Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'ne bağlı Baise şehrinde 6, eyalet statüsünde ayrı yönetime sahip Tiencin şehri ile Hıbey eyaletinin Lanfang şehrinde 2'şer, Hunan eyaletinin Şaoyang ile Guangdong eyaletinin Huicou şehirlerinde ise 1'er vaka tespit edildi.

Yurt dışı kaynaklı 30 vakanın kayıtlara geçtiği ülkede virüse bağlı can kaybı yaşanmadı.

COVID-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin ana karasında bugüne kadar 106 bin 340 vaka tespit edildi, 4 bin 636 kişi hayatını kaybetti, 1510 hastanın tedavisi sürüyor.

Çin 'sıfır vaka' stratejisi uyguluyor

Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü eyalet ile şehirlerde salgın kontrol ve önleme tedbirleri uygulanmaya devam ediliyor.

Çin, Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisi uyguluyor. Bu strateji karantina, seyahat kısıtlamaları ve toplu testler gibi katı ile geniş ölçekli tedbirleri içeriyor.

Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahale ve yarattığı maliyet açısından zaman zaman tartışmalara yol açıyor.

İran meclisinde Kovid salgını

İtalya'da 24 saatte 93 bini aşkın vaka tespit edildi

ABD'de korona virüsten ölenlerin sayısı 900 bini geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)