BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin 'yeşil kanal' kuruyor----

Çin 'yeşil kanal' kuruyor

Çin 'yeşil kanal' kuruyor
16 Ağustos 2022 - 15:03 www.finansgundem.com

Çin, Afrika’dan daha fazla tarım ürünü almak için ‘yeşil kanal’ kuracak.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Afrika ile tarım alanında iş birliğine önem veren Çin’in Afrika’dan ithal ettiği tarım ürünlerinin çeşidini genişleteceğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, 2018 Çin-Afrika İş Birliği Forumu Beijing Zirvesi’nden bu yana, başta Kenya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Benin ve Mısır olmak üzere 14 Afrika ülkesinden 25 çeşit tarım ürününün Çin’e giriş prosedürünün tamamlandığına işaret etti.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Çin’in Afrika’nın ikinci büyük tarım ürünleri ithalatçısı olduğunun altını çizen sözcü, geçmiş yıllarda Çin’in Afrika’dan ithal ettiği tarım ürünlerinde ortalama yüzde 11,4 oranında artış görüldüğüne dikkat çekti. Çinli sözcü, 2021’de Çin’in Afrika’dan gerçekleştirdiği tarım ürünleri ithalat hacminin yüzde 18,23 oranında arttığını kaydetti.

Sözcü Wang, Kasım 2021’de sona eren Çin-Afrika İş Birliği Forumu (FOCAC) 8. Bakanlar Toplantısı’nda ayrıca Afrika menşeli tarım ürünlerine ‘yeşil kanal’ sağlanacağının açıklandığını belirtti. Sözcü Wang, iki tarafın ortak çabalarıyla Çin ile Afrika arasındaki gıda ve tarım ticaretinin pekiştirileceğine ve iki halka daha fazla yarar getireceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Çin’de sabit varlık yatırımları yüzde 5,7 arttı

 

Çin'in sahip olduğu ABD hazine tahvili miktarı 12 yılın dibinde

 

Çin piyasaları tedirgin etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)