BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin yeşil kalkınma için özel bir plan açıkladı----

Çin yeşil kalkınma için özel bir plan açıkladı

Çin yeşil kalkınma için özel bir plan açıkladı
06 Aralık 2021 - 10:26 www.finansgundem.com

Çin, endüstriyel sektörlerinin 14. Beş Yıllık Plan döneminde (2021-2025) yeşil bir kalkınma gerçekleştirmesi için özel bir plan açıkladı.

Endüstri ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklanan plana göre, Çin’in endüstriyel yapısı ve üretimi, 2025 yılında yeşil kalkınmaya dönük teknolojiler ve ekipmanın büyük ölçüde kullanımı sayesinde çevreci ve düşük karbonlu bir dönüşüm yönünde ciddi ilerlemeler kaydetmiş olacak. 

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Anahtar sektörlere ve bölgelere ilişkin yeşil bir üretim sistemi, 2025 itibarıyla yerleşikleştirilmiş olacak. Bu çerçevede yeşil ve çevre dostu endüstrilerin piyasa değeri, 11 trilyon yuana (yaklaşık 1,73 trilyon dolara) ulaşmış olacak. Enerjinin ve kaynakların etkin kullanımı büyük ölçüde artırılacak ve imalat sektöründe yeşil gelişme 2025 yılında daha da ilerlemiş olacak. Bunlar, karbon emisyonlarının endüstri sektöründe 2030’da doruğa ulaşması açısından sağlam bir temel oluşturacak.

Çin, 2025 itibarıyla, karbondioksit emisyonlarını yüzde 18 oranında azaltmayı ve belli başlı endüstri firmalarının emisyonlarını da endüstriyel çıktı katma değer birimi başına yüzde 13,5 düşürmeyi hedefliyor. Öte yandan, belli başlı kirletici emisyonların yoğunluğu, anahtar sektörlerde, plana göre, yüzde 10 oranında azaltılacak. .

Endüstri ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı yetkililerinden Huang Libin, planın endüstriyel geliştirme, düşük karbon emisyonlu enerji tüketimi ve dönüştürülebilir kaynak kullanımı konularında endüstri sektöründe ilerleme sağlamak için ortaya özel önlemler ve başlıca sekiz proje koyduğunu söyledi.

Huang, ayrıca, çok enerji tüketimli veya yüksek emisyonlu projelerin desteklenmemesi, endüstriyel katı atıkların dönüştürülerek yeniden kullanımı ve yeşil ve düşük karbonlu teknolojilerin geliştirilmesi gibi konularda uyarı ve çağrılarda bulundu.

Japonya'da büyüme tahminleri yükseliyor

 

Çin'in zorunlu karşılıklarda indirime gitmesi bekleniyor

 

Dijital yuan, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları’nda sahneye çıkacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)