BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin yeni destek paketi hazırladı----

Çin yeni destek paketi hazırladı

Çin yeni destek paketi hazırladı
07 Temmuz 2020 - 09:32 www.finansgundem.com

Korona virüsü salgının başladığı ülke olan Çin, daha önce aldığı milyarla dolarlık önlemleri genişletecek. Hükümet yerel yönetimleri desteklemek için 1 trilyon 260 milyar yuanlık (yaklaşık 190 milyar dolar) yeni bir paket hazırlıyor.

Çin Maliye Bakanlığı, yerel yönetimleri desteklemek için toplam 1 trilyon 260 milyar yuanlık (yaklaşık 190 milyar dolar) yeni bir destek paketi hazırlıyor.

Jingji’nin yerel kaynaklara dayandığı habere göre, Çin Maliye Bakanlığı bünyesinde hazırlanan yeni destek paketiyle yerel yönetimler ve onların aracılığıyla yerel ekonomiler desteklenecek.

Çin hükümeti, mayıs sonlarında yerel yönetimler için 3.75 trilyon yuanlık bir destek paketi daha hazırlamış ve uygulamaya koymuştu.

Çin’de Ulusal Halk Kongresi’nin yakın zamanda yapılan toplantısında da, Covid-19 pandemisinin ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerine karşı “özel hazine tahvilleri” çıkarılmasını kararlaştırmıştı. Bu, aynı zamanda Çin’de Ulusal Halk Kongresi’nde 2007 yılından bu yana, bu nitelikte alınan ilk karar oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)