BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin yanlısı milyarderden 'gelir adaleti' çağrısı----

Çin yanlısı milyarderden 'gelir adaleti' çağrısı

Çin yanlısı milyarderden 'gelir adaleti' çağrısı
11 Ocak 2022 - 13:33 www.finansgundem.com

Yatırımcı Ray Dalio başta ABD olmak üzere birçok ülkeye Çin'in gelir adaleti politikasından ders çıkarma çağrısında bulundu.


150 milyar dolarlık yatırım şirketi Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, Çin’in serveti genele yayma politikasını överek, ABD’nin de içinde bulunduğu ülkelere kişiler arasındaki servet uçurumunu azaltmaları çağrısında bulundu.

Dalio, Pazartesi günü UBS Group AG yatırım konferansında yaptığı konuşmada, Başkan Şi Jinping’in teşvikinin, servetin ve fırsatların daha dengeli dağıtılmasını sağlayarak ekonomilerinin daha geniş bir yetenek havuzuna sahip olmasını sağladığını kaydetti. Dalio bu politikanın, ülkenin Mao Zedong dönemi komünist modeline geri döndüğü konusunda endişelenen uluslararası yatırımcılar tarafından yanlış anlaşıldığını sözlerine ekledi.

Çin yanlısı açıklamaları gerginliğe neden olmuştu

Çin’de son dönemde kişiler arasındaki gelir uçurumunu hedef alan eleştiriler düzenleyicilerin teknoloji sektörü başta olmak üzere konuya dahil olmalarını sağlayarak yatırımcıların endişelenmesine neden olmuştu.

“Serveti elde ettikten sonra o fırsatları eşit bir şekilde dağıtmanın yollarını ararsınız” diyen Dalio “ABD’nin ve benzeri çok daha fazla ülkenin serveti genele yaymaya ihtiyacı var” yorumunda bulundu.

Uzun süredir Çin hayranı olarak bilinen Dalio’nun Çin halkı ve hükümetini öven yorumları son zamanlarda politikacılar tarafından eleştirilmesine ve Senato için seçimlere girecek eski CEO’su David McCormick ile gerginlik yaşamasına neden olmuştu.

Ünlü milyarder Ray Dalio’dan ekonomik çöküş uyarısı

 

Ray Dalio: Bitcoin’i öldürecekler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)