BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ve Tayvan arasında gerilim tırmanıyor----

Çin ve Tayvan arasında gerilim tırmanıyor

Çin ve Tayvan arasında gerilim tırmanıyor
26 Eylül 2021 - 13:29 www.finansgundem.com

Çin'in nükleer başlıklı uçaklarla Tayvan hava sahasını ihlal edip, gövde gösterisi yapması bölgede endişeye neden oldu

Çin, hava kuvvetlerini 24 jeti aynı anda havalandırarak sergiledi. Bunu yaparken Tayvan hava sahasını ihlal etti. Savaş uçağı filosunda yer alan bir ayrıntıysa Tayvan'da endişe yarattı. Çünkü nükleer başlık takılabilen H-6 uçağıyla gövde gösterisi yapıldı.

Görüntüler Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından Twitter'da paylaşıldı. Uçaklar Tayvan'ın hava sahasına doğru ilerledi. Ülkenin güneyine iniş yaptı. Hava sahasına giriş yapan uçaklarda bombardıman, denizaltı savar ve havadan erken uyarı sistemi vardı.

Çin, uçakları yoğun askeri hareketliliği izlemek için sevk ettiğini iddia etti. Ancak uçakların Aukus Anlaşması'ndan hemen sonra gönderilmesi kafalarda soru işareti yarattı. Tayvan'ın çarşamba günü Trans Pasifik Ortaklığı Anlaşması'na başvurması da Çin tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Çin'in Tayvan'la problemli bir ilişkisi var. Zira Tayvan'ın bağımsızlığını tanımıyorlar. Çin'in savunma bakanlığı sözcüsüne göre Tayvan, Çin'in ayrılmaz bir parçası. Sözcü Wu Qian daha önce de "Çin Ordusu'nun Tayvan Boğazı'nda yürüttüğü askeri faaliyetler, bölgenin mevcut güvenlik durumunu ele almak ve Çin'in ulusal egemenlik haklarını korumak için gerekli eylemlerdir" açıklamasını yapmıştı. Günümüzde Tayvan az sayıda ülke tarafından tanınıyor. Fakat birçok ülkeyle gayrı resmi olarak ekonomik ve kültürel ilişkileri sürdürüyor.

Çin nükleer saldırı için hazırlanıyor

Çin ile Tayvan arasında "hava sahası" gerginliği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)