BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ve Brezilya arasında 'para birimi' anlaşması----

Çin ve Brezilya arasında 'para birimi' anlaşması

Çin ve Brezilya arasında 'para birimi' anlaşması
30 Mart 2023 - 20:07 www.finansgundem.com

Çin ve Brezilya, ikili ticarette ulusal para birimlerini kullanmak için anlaştı

Çin ile Brezilya, kendi aralarındaki ticarette, ABD doları yerine ulusal para birimleri yuan ve real kullanma konusunda anlaşmaya vardı.

Brezilya Ticaret ve Yatırım Teşvik Ajansından (ApexBrasil) yapılan açıklamada, ocak ayında varılan ön anlaşmanın ardından yerel para birimlerinin kullanılmasının karara bağlandığı belirtildi.

Açıklamada, yeni düzenlemenin kur dönüştürmeden kaynaklanan maliyetleri azaltmasının, ikili ticareti ve yatırımları teşvik etmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Yeni düzenlemeyle iki ülke aralarındaki para transferlerinde ABD doları yerine yerel para birimlerini kullanabilecek.

Transfer işlemleri, Çin'de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ve Brezilya'da Banco BOCOM BBM aracılığıyla yürütülecek.

ÇİN, BREZİLYA'NIN EN BÜYÜK TİCARET ORTAĞI

Karar, Pekin'de düzenlenen üst düzey Çin-Brezilya İş Forumu'nun ardından duyuruldu. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın bu hafta Çin'i ziyaret ederek foruma katılması planlanıyordu ancak sağlık sorunları nedeniyle ziyaret belirsiz tarihe ertelenmişti.

Çin, Brezilya'nın en büyük ticaret ortağı konumunda bulunuyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 150 milyar doları aşmıştı.

Pekin yönetimi, ticari para transferlerinde yerel para birimlerinin kullanılması için daha önce Rusya ve Pakistan ile anlaşmalar yapmış, İran ve Suudi Arabistan ile de benzer düzenlemelerin gündemde olduğu bildirilmişti.

Çin Başbakanı Li: İş ortamını iyileştirmek için yeni tedbirler uygulanacak

 

Brezilya Devlet Başkanı Silva, Çin gezisini iptal etti

 

ABD'ye kaçan Bolsonaro Brezilya’ya dönüyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çin mahallesi30 Mart 2023 20:32

    İkisininde açlıktan nefesleri kokuyor pirinçli tabak servisine ilave milyonlarca sefil insanın hayatları nüfusa orantılı azınlık bir kısmın dışında rezalet yaşamları birbirleriyle uyuşan anlaşan