BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ve ABD arasında kritik görüşme----

Çin ve ABD arasında kritik görüşme

Çin ve ABD arasında kritik görüşme
12 Mart 2019 - 08:19 www.finansgundem.com

Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi (USTR) Robert Lighthizer ile telefonda görüştü.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Merkezi Maliye ve Ekonomi Liderlik  Grubu Ofisi Direktörü ve Başbakan Yardımcısı Liu Hı, Mnuchin ve Lighthizer ile  telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, ekonomik ve ticari müzakerelerin metninde, kilit öneme  sahip konuları görüşen taraflar, çalışma planlarının gelecek adımını belirledi. 

Başbakan Yardımcısı Liu, Pekin hükümetinin “baş müzakerecisi” olarak  Çin-ABD ticaret görüşmelerini yürütüyor. 

Çin Ticaret Bakanı Yardımcısı Vang Şouvın, hafta sonu yaptığı  açıklamada, iki tarafın liderleri tarafından belirlenen bir yönde ve ilkelerde  bir anlaşmaya ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etmiş, bu çerçevede  müzakerelerin adil ve eşit olması gerektiğini belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü Çin'le anlaşma yapma konusunda  emin olduklarını ifade etmiş, ancak bunun, ABD’nin yararına olmaması durumunda  gerçekleşmeyeceğini dile getirmişti.

Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, geçen yıl 1 Aralık'ta  Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde bir  araya gelmiş, ülkeleri arasında bir süredir devam eden "ticaret savaşının" yeni  tarifelerle büyümesini önleyecek, 90 günlük "ateşkes" üzerinde mutabık  kalmıştı.

Ateşkes bağlamında Çin ve ABD’den üst düzey heyetler, Pekin’de 7-9  Ocak'ta ticari müzakereler için bir araya gelmiş, önce iki gün olarak planlanan,  daha sonra bir gün uzatılan müzakereler sonrasında herhangi bir sonuç  alınamamıştı.

İki tarafın geçen ay yürüttüğü müzakerelerin Pekin hattında "prensipte  fikir birliği"ne varılmış, Washington tarafında ise "Çin’e uygulanacak ilave tarifelerin geciktirilmesi" kararı çıkmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)