BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Ulusal Halk Kongresi için salgın belirsizliği----

Çin Ulusal Halk Kongresi için salgın belirsizliği

Çin Ulusal Halk Kongresi için salgın belirsizliği
18 Şubat 2020 - 04:27 www.finansgundem.com

Korona virüs (Covid-19) yüzünden Çin Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık oturumu ertelenebilir. Kongrenin yürütme konseyi, 24 Şubat'ta toplanarak kongrenin ertelenmesi teklifini görüşecek


Çin'de ülkenin dört bir yanından yaklaşık üç bin temsilciden oluşan yasama organı Ulusal Halk Kongresi'nin iki hafta sonra yapılacak yıllık olağan oturumu Covid-19 adı verilen korona virüs tehdidiyle karşı karşıya.

Ulusal Halk Kongresi Yürütme Meclisi, 24 Şubat'ta toplanarak salgın nedeniyle 5 Mart'ta başlaması gereken yıllık kongrenin ertelenmesi önerisini değerlendirecek.

Çin'in 35 seçim bölgesinden 5 yıl için seçilen vekillerden oluşan 2980 kişilik Çin Halk Kongresi, dünyanın en büyük yasama organı ve yılda yalnızca bir kez iki hafta süreyle toplanıyor.

2980 kişilik Çin Halk Kongresi, dünyanın en büyük yasama organı ve yılda yalnızca bir kez iki hafta süreyle toplanıyor

Bu iki haftalık süre içinde sürekli oturumda kalarak çıkarılacak önemli yasal düzenlemeleri görüşen Halk Kongresi daha sonra yasama yetkilerini kendi içinden seçilen 170 delegelik Çin Halk Kongresi Yürütme Meclisi'ne bırakarak, bir sonraki yıla kadar dağılıyor.

Ay takvimine göre kutlanan yeni yıl tatilinin uzatıldığı Çin'de salgın ekonomiyi de etkilemeyi sürdürüyor. Bir çok şehir fiilen karantina altında, sokaklar boş, seyahat yasakları sürüyor ve fabrikalar kapalı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)