BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin: Ukrayna'daki vatandaşlarımız uçaklar ile tahliye edilecek----

Çin: Ukrayna'daki vatandaşlarımız uçaklar ile tahliye edilecek

Çin: Ukrayna'daki vatandaşlarımız uçaklar ile tahliye edilecek
25 Şubat 2022 - 09:13 www.finansgundem.com

Çin'in, Ukrayna'daki güvenlik problemi nedeniyle yaklaşık 6 bin vatandaşını tahliye etmek için tarifeli uçak seferleri düzenleyeceğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından ülkedeki güvenlik halinin insanlar için giderek kötüye gitmesi, diğer ülkelerin Ukrayna'da bulunan vatandaşlarının tahliyesini de kaçınılmaz kılıyor.

Çin'in Kiev Büyükelçiliği, dün yayınladığı uyarıda, ülkedeki güvenlik durumunun hızla kötüye gitmesi nedeniyle Çin vatandaşlarının ve işletmelerinin artan risklerle karşı karşıya bulunduğunu bildirdi. Global Times'ın haberine göre, Uyarıda, büyükelçiliğin bu sebeple Çin vatandaşlarının ülkelerine dönüşü için tarifeli uçak seferleri düzenlemeye hazırlandığı ifade edilerek vatandaşlardan gönüllü olarak kaydolmalarını istedi. Seferlerin güvenlik durumuna göre düzenleneceği ve tarih ve zamanlarının önceden duyurulacağı kaydedildi.

6 bin Çin vatandaşı var

Büyükelçiliğin verdiği bilgiye göre Ukrayna'da büyük çoğunluğu Kiev, Lviv, Krakov, Odessa ve Sumı şehirlerinde yaşayan yaklaşık 6 bin Çin vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Büyükelçilik, Çin işletmeleri ve öğrenci derneklerinden, vatandaşları uyarlamalarını ve ihtiyacı olanlara yardımcı olmalarını talep etti. Çinli yetkililer ayrıca vatandaşlara evlerinde kalmaları, dışarı çıktıklarında araçlarına Çin bayrağı asmaları tavsiyesinde bulundu.

Ülkedeki durumun vatandaşların yaşamını, iş ve öğrenim durumlarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken büyükelçilik, endişelerin arttığı fakat henüz bir panik havasının ortaya çıkmadığı bilgisini paylaştı.

Çin'in Kiev Büyükelçiliği, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin başlamasının ardından, dün gündüz saatlerinde bir uyarı yayımlamış ve vatandaşlarından kişisel güvenliklerini korumalarını istemişti.

Avrupa'da göçmen akını endişesi!

Rusya'dan Ukrayna sınır karakoluna roketli saldırı

Leyen: AB Kremlin'den hesap soracak

Macron; Putin iki yüzlü davrandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)