BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ticaretinde sahte fatura şüphesi----

Çin ticaretinde sahte fatura şüphesi

Çin ticaretinde sahte fatura şüphesi
14 Ekim 2014 - 07:28 www.finansgundem.com

Hong Kong Eylül ayında beklenmedik şekilde Çin için yapılan sevkiyatlarda ABD’nin önüne geçti. Ancak bu verinin doğruluğuna herkes ikna olmadı

Hong Kong Eylül ayında beklenmedik şekilde Çin için yapılan sevkiyatlarda ABD’nin önüne geçti. Ancak bu verinin doğruluğuna herkes ikna olmadı.

Everbright Securities Co., Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ve Bank of Communications Co. gibi bankaların analistleri, fazla faturalandırma ve fazla bildirimde bulunmanın Hong Kong’a yapılan ihracattaki bir önceki yıla göre yüzde 34’lük yükselişi açıklayabileceğini ifade ediyor.

Hong Kong’un Çin’den yaptığı ithalat verisi ve Çin’in Hong Kong’a yaptığı ihracat verisi arasındaki çelişki zaman içinde incelendiğinde, fazla faturalandırmanın Çin’in yükselen para birimi üzerine iddiaya girmek için sermaye akışlarının gizlenmesi amacıyla kullanıldığı belirtiliyor. Çin’in ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 1.53 yükselerek Şubat 2013’ten bu yana en büyük artışı kaydetti. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanı yüzde 12 artış görüleceği yönündeydi.

Everbright Securities başekonomisti Xu Gao, “Verilen çarpıtıldığına yönelik işaretler tekrar ortaya çıktı. Eğer politika yapıcılar yurtdışı talebe yönelik tahminlerini bu sahte ticaret verilerine göre yüksek belirleyerek yurtiçinde büyümeyi istikrarlaştırma çabalarını düşürürlerse, ekonomik görünüm endişe verici olabilir” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)