BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin teknoloji devlerine büyük darbe----

Çin teknoloji devlerine büyük darbe

Çin teknoloji devlerine büyük darbe
11 Temmuz 2022 - 13:10 www.finansgundem.com

E-ticaret devi Alibaba ve bilişim şirketi Tencent’ın geçmişteki anlaşmalara uygun bilanço bildirimi yapmadığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Çin merkezli teknoloji hisselerindeki düşüş hızlandı


Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba ve bilişim şirketi Tencent geçmiş işlemlerini uygun bir şekilde raporlamadıkları gerekçesiyle para cezası aldı.

Bloomberg'in haberine göre şirketlerin ceza almasının ardından Çin teknoloji hisseleri sert biçimde düştü.

Alibaba yatırımcıya kaybettirdi

Hong Kong borsasındaki büyük şirketleri listeleyen Hang Seng Endeksi yüzde 3,7 değer kaybetti. Yüzde 6'lık düşüş yaşayan Alibaba en çok kaybedenler arasında yer aldı. Tencent da yüzde 3,2 düştü.

Reuters'ın bildirdiğine göre Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Devlet Piyasa Denetleme ve Düzenleme İdaresi (SAMR) kuralları ihlal eden 28 anlaşmanın listesini yayımladı. Bunların 5'i Alibaba'ya ait. Tencent ise işlemlerin 12'sinde yer alıyor.

Ceza uyarınca Tencent'ın 6 milyon yuan (896 bin dolar), Alibaba'nın da 2,5 milyon yuan (373 bin dolar) ödemesi gerekiyor.

Öte yandan cezaların piyasada sert satışları tetiklemesi yatırımcıların sektöre yönelik son derece kırılgan bir ruh hali içinde olduğuna işaret ediyor.

Şangay'da yeni Kovid-19 salgının karantina önlemlerinin artmasına ilişkin endişeleri alevlendirmesi de düşüşte pay sahibi.

Borsalarda volatilite devam edecek

İngiltere merkezli bağımsız araştırma, danışmanlık ve yatırım grubu United First Partners'ın Asya araştırmaları başkanı Justin Tang, piyasadaki satışların sektöre yönelik tekelleşme eğilimine karşı uygulamalara dair para cezası haberleriyle tetiklendiğini söyledi.

Tang hisse senetlerindeki oynaklığın devam etmesinin beklendiğini ekledi.

Şubatta para cezasına çarptırılan Alibaba ve Tencent kasımda da rekabet kurallarına takılmıştı. Her iki şirket de Aralık 2020'de bazı satın almalara ilişkin izinsiz hareket etmeleri nedeniyle 76 bin 500'er bir dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Çin hükümetinden teknoloji devlerine ceza

 

Uber’in gizli belgeleri ifşa oldu

 

Bezos ve Musk’ı başarıya taşıyan altın kural

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)