BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Tayvan'ı işgal ederse çip krizi kapıda----

Çin Tayvan'ı işgal ederse çip krizi kapıda

Çin Tayvan'ı işgal ederse çip krizi kapıda
03 Ağustos 2022 - 08:49 www.finansgundem.com

Çin Tayvan gerginliği çip üretimini etkileyebilir.

Tayvan'ın Çin tarafından işgal edilmesi durumunda çip üreticilerinin fabrikaları küresel tedarik zincirlerine bağlı olduğu için sıkıntıya girebilir.

Apple ve Qualcomm'a çip üreten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) Başkanı Mark Liu olası Çin Tayvan gerginliğinin çip üretini kötü etkileyeceğini söyledi. TSMC Başkanı Mark Liu, bu hafta verdiği röportajda, Çin Tayvan'ı işgal edecek olsaydı, dünyanın en gelişmiş çip fabrikası "çalışamaz hale getirilecekti" dedi.

Liu sözlerine şöyle devam etti:

“Kimse TSMC'yi zorla kontrol edemez. Bir askeri güç veya işgal alırsanız, TSMC fabrikasını çalışmaz hale getirirsiniz. Bu çok sofistike bir üretim tesisi olduğu için, dış dünyayla, Avrupa ile, Japonya ile, ABD ile, malzemelerden kimyasallara, yedek parçalara, mühendislik yazılımı ve teşhise kadar gerçek zamanlı bağlantıya bağlıdır.”

Dünyanın en gelişmiş çip üreticisi TSMC, aralarında Apple ve Qualcomm'un da bulunduğu Amerikan şirketleri için işlemciler üretiyor. Apple'ın A serisi ve M serisi çiplerini üretiyor ve dünya yarı iletken dökümhane pazarının yüzde 50'sinden fazlasına sahip.

Çip krizi sona mı eriyor?

 

Çip krizinde yeni fiyat artışları kapıda

 

Çip üretiminde neon gazı ve paladyum sıkıntısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)