BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, tam bağımsız Filistin'e desteğini yineledi----

Çin, tam bağımsız Filistin'e desteğini yineledi

Çin, tam bağımsız Filistin'e desteğini yineledi
09 Aralık 2019 - 10:53 www.finansgundem.com

Çin’in Orta Doğu Özel Elçisi Zhai Jun, Çin hükümetinin İsrail-Filistin sorunu konusundaki tutumunu yineledi. Zhai, tüm  ülkeleri uluslararası kurallar temelinde Orta Doğu barış sürecini  desteklemeye çağırdı

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Zhai Jun, dün Filistin’e yaptığı ziyaret sırasında düzenlenen basın  brifinginde, Filistin’in barış görüşmesiyle sorunun stratejik  seçeneğini takdirle değerlendirdiklerini ve ‘iki devletli çözüm’,  ‘toprak karşılığında barış’ ve Arap Barış Planı gibi uluslararası fikir birliği ve kurallar temelinde eşit diyalog yoluyla Filistin ve İsrail'in kabul edebileceği bir çözüm planını desteklediklerini ifade etti.

Filistin halkının meşru ulusal haklarını geri kazanmasına ve 1967 yılında belirlenen sınırlar temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, tam egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına destek  verdiklerini dile getiren Zhai Jun, İsrail’in güvenlik konusundaki  haklı kaygılarına da saygı gösterdiklerini belirtti.

Zhai Jun, Filistin ile İsrail arasında gerginliği yoğunlaştıran  tüm söz ve eylemlere karşı çıktıklarını söyleyerek, İsrail’in temkinli  bir şekilde davranması gerektiğini vurguladı.

Zhai Jun ayrıca, ABD’nin bölgesel meselelerde aşırı sorumsuz bir  tutum benimsediğini ve bölgesel sorunların çözümüne fayda  sağlamadığını kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)