BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin: Siber saldırılarla ilgili ABD’den yanıt bekliyoruz----

Çin: Siber saldırılarla ilgili ABD’den yanıt bekliyoruz

Çin: Siber saldırılarla ilgili ABD’den yanıt bekliyoruz
06 Mart 2020 - 13:00 www.finansgundem.com

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’e yönelik siber saldırılar hakkında Amerika Birleşik Devletleri’nden net bir açıklama beklediklerini bildirdi

Çinli antivirüs hizmet sağlayıcısı şirket Qihoo 360 tarafından gerçekleştirilen analizde, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’na (CIA) bağlı APT-C-39 adlı birimin, uzun bir süre boyunca Çin’deki havacılık kurumları, Ar-Ge kuruluşları, petrol şirketleri ve hükümet birimlerine siber saldırılar gerçekleştirdiği ortaya koyuldu.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, dün başkent Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, Çin hükümetinin konuyla ilgili tutumunu aktardı.
Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Sözcü, ABD hükümeti ile ABD'li ilgili kuruluşların uluslararası hukuku ve uluslararası ilişkilerde genel kabul gören kuralları ihlal ederek, diğer ülkelerin hükümetlerine, şirketlerine ve vatandaşlarına yönelik büyük ölçekli, organize ve ayrım gözetmeyen siber saldırılar gerçekleştirdiğini kaydetti.
Wikileaks ve Edward Snowden vakalarının ABD’nin bu yöndeki ahlak dışı eylemlerini daha önce de kamuoyunun önüne taşıdığına işaret eden Çinli sözcü, Qihoo 360 şirketinin analizinin de aynı yönde bir delil olduğunu vurguladı.
ABD’nin dünyanın en büyük siber saldırganı ve gerçek anlamda bir ‘hacker imparatorluğu’ olduğunun somut olgularla ispatlandığına işaret eden Sözcü, buna karşın ABD’nin kendisini siber saldırıların mağduruymuş gibi göstermeye çalıştığını dile getirdi. Sözcü Zhao, bu eylemlerin, ABD'nin siber saldırılar konusundaki riyakâr ve çifte standartlı yaklaşımını gösterdiğini belirtti.
Çin’in öteden beri ABD’nin siber saldırıları nedeniyle ciddi şekilde mağdur olduğunu kaydeden Zhao Lijian, Beijing’in bu konuda defalarca Washington nezdinde resmi girişimde bulunduğunu ifade etti.
Zhao, ABD’nin bu tür saldırıları derhal durdurması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)