BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, Shijian-21 uydusunu fırlattı, endişeler arttı----

Çin, Shijian-21 uydusunu fırlattı, endişeler arttı

Çin, Shijian-21 uydusunu fırlattı, endişeler arttı
27 Ekim 2021 - 11:47 www.finansgundem.com

Çin'den gelen son hamle ülkeler arasındaki yarışın uzaya da taşındığını gözler önüne serdi. 'Uzay enkazını nötralize etmeyi' amaçlayan ancak 'gizemli silah' olarak da anılan Shijian 21 uzaya fırlatıldı.

Çin Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknolojisi Kuruluşu, uzay çöpünü toplama ve imha etme teknolojisini test etme amacıyla Shijian 21 uydusunu fırlattığını duyurdu.

Shijian 21 uydusu, Long March 3B roketiyle saat 21:27'de havalandı. Shijian 21'in fırlatılmasının ABD hükümetinin ve diğer uluslararası uzay yetkililerinin dikkatini çekmesi da muhtemel. Bazı ülkeler Shijian 21'in 'gizemli silah' olarak da adlandırıyor. Uydunun böyle anılmasının nedeni ise cihaz hakkında son derece az bilgi olması.

Çin Shijian 21 ile 'Uzay enkazını nötralize etmeyi' amaçlayan teknolojiyi test edeceğini duyurdu ancak kimi ülkeler Çin'in bunu bir silah olarak kullanabileceği de belirtiliyor.

ABD Uzay Komutanlığı'ndan General James Dickinson, bu yılın başlarında bir Senato komitesine verdiği ifadede, 2016 yılında fırlatılan Shijian 17 uydusunun, gelecekteki sistemlerde diğer uzay araçlarını ve uydularını kavramak için kullanılabilecek bir robotik kolu olduğunu belirtmişti. Çin ise Shijian sınıfı uydularının deneyler ve teknoloji gösterileri için tasarlandığını söylüyor.

EMEKLİ AMİRAL TARİH VERİP UYARMIŞTI

ABD’li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman’ın kaleme aldığı '2034: A Novel of the Next World War' (2034 Dünya Savaşı senaryosu) isimli kitap, geçtiğimiz dönemde yeni bir dünya savaşı çıkarma potansiyeline sahip bölge olarak Güney Çin Denizi gösterilmişti.

Söz konusu kitap böyle bir savaşın yaşanması durumunda hangi silahların kullanılabileceği hakkında da bilgiler sunuyor. Buna göre, savaş alanına otonom yani insansız askeri araçlar hakim olacak.

Stavridis ve Ackerman konvansiyonel savaşın yanı sıra böyle bir çatışmada bir ilk yaşanacağı görüşünde. İkiliye göre, bu ölçekte bir savaşta iki tarafta 'düşman sistemleri'ni saf dışı bırakmak için geniş çaplı hack saldırıları düzenleyecek.

Çin'in net altın ithalatı Eylül'de beş ayın en yüksek seviyesinde

 

Asya borsaları Çin verilerine rağmen düştü

 

Çin 3-11 yaş aralığındaki çocukları Korona virüse karşı aşılamaya başlıyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)