BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, Rusya'ya yönelik yaptırımlarda tarafını belli etti----

Çin, Rusya'ya yönelik yaptırımlarda tarafını belli etti

Çin, Rusya'ya yönelik yaptırımlarda tarafını belli etti
02 Mart 2022 - 19:24 www.finansgundem.com

Çin, ABD ve Batı'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı mali yaptırımlara katılmayacak

Bankacılık ve Sigortacılık Düzenleme Kurumu Başkanı Guo Şuçing, düzenlediği basın toplantısında, Çin'in yaptırımlara karşı olduğunu belirterek, "Yaptırımlara katılmayacağız ve ilgili taraflarla normal ekonomik, ticari ve mali ilişkilerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Yaptırımları onaylamadıklarını, özellikle tek taraflı ilan edilenlere karşı olduklarını vurgulayan Guo, bu türden yaptırımların yasal zeminin olmamasının yanı sıra olumlu etki yaratmadığını belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından ABD, İngiltere, Kanada, AB ve diğer Batı müttefikleri, Moskova yönetimini hedef alan ticari ve finansal yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

Yaptırımlar kapsamında en büyük bankalarının varlıklarına tedbir getirilen Rusya, bankalar arası uluslararası para transferlerinin yapıldığı SWIFT sisteminden çıkarılmıştı.

Öte yandan çok sayıda Batılı ülke Rusya Merkez Bankasının rezerv ve varlıklarının yönetimiyle ilgili işlemleri durdurmuş, Moskova yönetiminin rezervlerin büyük bölümüne erişimi kesilmişti.

ÇİN, 'İŞGAL' İFADESİNDEN KAÇINIYOR

Rus petrol ve doğal gazının önemli alıcısı konumundaki Çin, Ukrayna'daki savaş ile ilgili "işgal", "saldırı" sözcükleri ile kınama anlamına gelecek ifadelerini kullanmaktan kaçınıyor.

İki ülke arasında 2021 yılının sonunda 146,9 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin yaklaşık üçte ikisini Çin'in Rusya'dan doğal gaz ve petrol ithalatı oluşturuyor.

Rus Merkez Bankasının rezervlerinin yüzde 13,8'i Çin'de bulunuyor.

ABD: Rusya 'yasaklanan' bombayı kullandı

 

İsveç'ten 400 kişi Ukrayna'ya savaşmaya gidecek

 

ExxonMobil'den Rusya'da operasyon durdurma kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum03 Mart 2022 00:47

    Ee maske gitti savaşta en fazla Bi 20 gün daha sürer ardından Bi bu yağmur kar kaldı kış sert geçtiğine göre yaz da sıcak geçer kavurucu sıcaklar yakında

  • Sai02 Mart 2022 21:41

    OOO sende bizdensin çin gel. Yaptırım da neymiş ithalat ihracat şahane. Bizim keyfimiz gıcır olsun yeterki savaş, masumlar filan da neymiş :D

  • asena02 Mart 2022 20:17

    allah belanı versin çin köpek yiyen yamyamlar