BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin reform çağrısı yaptı----

Çin reform çağrısı yaptı

Çin reform çağrısı yaptı
21 Ekim 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Çin'in merkezi hükümeti, büyümedeki toparlanmayı desteklemek ve daha kaliteli büyüme sağlamak için harekete geçme çağrısında bulundu

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in merkezi hükümeti, ülkenin 2 çeyrek üst üste yavaşlaması sonrasındaki toparlanmayı korumak ve büyüme kalitesini geliştirmek için ekonomi politikaları ve reform tedbirlerinin "sert ve sıkı" bir şekilde uygulanması çağrısı yaptı.
Çin'in Devlet Konseyi, ülkenin başbakanı Li Keqiang ile 18 Ekim'de yapılan görüşmenin ardından dün yayınladığı açıklamasında, ekonominin "sağlam ve daha iyiye gittiğini" ve ülkenin bu yılki hedefleri tutturabileceğini, ancak sıçramanın temellerinin henüz sağlam olmadığını söyledi.
Çin ekonomisi 3. çeyrekte yıllık bazda yüzde 7.8 büyüme kaydederek, ülkenin yüzde 7.5 olan 2013'e ait büyüme hedefini tehdit eden yavaşlamadan toparlanmaya başlandığına işaret etti. Ülkenin en üst düzey liderleri önümüzdeki ay ekonomiyi yeniden şekillendirecek ve yüzde 7 oranında uzun vadeli büyüme sağlayacak politikaları belirleyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)