BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin RCEP antlaşmasını resmen onayladı----

Çin RCEP antlaşmasını resmen onayladı

Çin RCEP antlaşmasını resmen onayladı
09 Mart 2021 - 10:43 www.finansgundem.com

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, RCEP’nin etkin şekilde yürürlüğe girmesi için bir çalışma mekanizması kurulduğunu kaydetti.

13. Çin Ulusal Halk Meclisi 4. Yıllık Toplantısı 2. Genel Oturumu dün Beijing’de yer alan Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda yapıldı. Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, toplantı bitiminde muhabirlerin RCEP’ye ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Wang, Çin hükümetinin Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Antlaşması’nı (RCEP) resmen onayladığına işaret ederek, bazı üye ülkelerin de antlaşmayı onaylama sürecini hızlandırmakta olduğunu belirtti.

"RCEP İLE DÜNYA EKONOMİSİNİN ÜÇTE BİRİNDE ETKİN BİR PİYASA OLUŞTURULDU"

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi ve merkezi hükümetin anlaşmaya büyük önem verdiğine dikkat çeken Wang Wentao, RCEP’nin etkin şekilde yürürlüğe girmesi için bir çalışma mekanizması kurulduğunu kaydetti.

RCEP ile dünya ekonomisinin üçte birini oluşturan büyük bir piyasa oluşturulduğuna işaret eden Wang Wentao, “Anlaşma ne kadar erken yürürlüğe girerse, üye ülkelerin halkları da o kadar erken yarar görebilecektir” diye konuştu.

Dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşması konumundaki RCEP, geçen yıl kasım ayının ortalarında 10 ASEAN ülkesi ile Çin, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Avustralya ve Yeni Zelanda arasında imzalandı.

İran, Çin’e rekor miktarda petrol taşıdı

 

Çin: Devasa güce ulaşmamıza 30 yıl var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)