BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin nükleerde dünya ikincisi----

Çin nükleerde dünya ikincisi

Çin nükleerde dünya ikincisi
11 Ağustos 2022 - 13:30 www.finansgundem.com

Çin dünyada en fazla nükleer güç ünitesine sahip ikinci ülke.

Çin Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi’nden Tang Bo, Çin’in dünyada faaliyette bulunan ve yapım aşamasında olan en fazla nükleer güç ünitesine sahip ikinci ülke olduğunu söyledi. 29. Uluslararası Nükleer Mühendislik Konferansı’nın (ICONE) açılış töreninde konuşma yapan Tang, haziran ayı itibarıyla Çin’de 54 nükleer güç ünitesinin faaliyette bulunduğunu ve 23 nükleer güç ünitesinin yapım aşamasında olduğunu belirtti.

Tang, nükleer enerjinin geliştirilmesinin Çin’in yeterli enerji arzı edinmesine, çevreyi iyileştirmesine ve karbon zirvesi ile karbon nötr hedeflerine daha da yakınlaşmasına yardımcı olduğuna işaret etti. Çin Nükleer Derneği Başkanı Wang Shoujun, ülkenin nükleer gücünün toplam kurulu kapasitesinin 2025 yılına kadar yaklaşık 70 milyon kilovata ulaşmasının beklendiğini dile getirdi. Çin, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını zirveye çıkarmak ve 2060 yılına kadar karbon nötr bir ülkeye dönüşme hedefini gerçekleştirmek için çaba göstereceğini duyurmuştu.

Japonya Makine Mühendisleri Derneği ve Amerikan Makine Mühendisleri Derneği tarafından 1991 yılında ortaklaşa başlatılan ICONE, nükleer uzmanlar için önde gelen bir küresel konferanstır. Çin Nükleer Derneği, 2005'ten bu yana organizatörlerden biri olmayı sürdürdü. Çin’in Beijing ve Shenzhen kentlerinde 8-12 Ağustos günlerinde düzenlenen 29. ICONE’ye, 20’den fazla ülkeden bin 200’ü aşkın kişi katıldı.

Çin'de 'langya virüsü' alarmı: Pandemi ihtimali var mı?

 

Çin'de kovid vakaları 3 ayın zirvesinde

 

Çin 16 uyduyu uzaya fırlattı

 

Guterres'ten nükleer silahlara sahip ülkelere: İlk kullanan olmayın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)