BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, nüfus planlamasında değişiklik yaptı----

Çin, nüfus planlamasında değişiklik yaptı

Çin, nüfus planlamasında değişiklik yaptı
31 Mayıs 2021 - 10:21 www.finansgundem.com

Çin nüfustaki yaşlanmaya karşı çocuk sayısı politikasında değişikliğe gitti

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu tarafından düzenlenen nüfus konulu toplantıda genç nüfusu artırmak için alınacak önlemler masaya yatırıldı. ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping'in yönettiği toplantıda 14. Beş Yıllık Plan'ın uygulanacağı dönemde (2021-2025) nüfusun yaşlanmasının önüne geçmek için alınacak tedbirler hakkında görüşmeler yapıldı.

Toplantıda üçüncü çocuk politikası ve söz konusu politikayı destekleyici tedbirlerin nüfus yapısının iyileştirilmesine, nüfusun yaşlanma hızının düşürülmesine ve insan kaynakları avantajlarının korunmasına yardımcı olacağına dikkat çekildi.

Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkesi Çin'de mayıs ayında açıklanan 2020 nüfus sayımının sonuçlarına göre ülkenin nüfusu 1 milyar 410 milyon olarak açıklandı. Nüfustaki büyüme oranı yüzde 5,4 ile 1960 yılından bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Ulusal İstatistik Bürosu yetkilisi Ning Jizhe, Çin'in doğurganlık politikasındaki değişiklik olumlu sonuçlar elde ettiğini ancak yaşlanan nüfusun uzun vadede nüfusun dengeli bir şekilde artmasının üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini söylemişti. Nüfusun dağılımında 15-59 yaş arası bireylerin sayısı yüzde 7 azalma gösterirken, 60 yaş üstü nüfus yüzde 5'ten fazla artmıştı.

Korona virüse yakalanan ilk hasta tespit edildi

İsrail'in güneyindeki yerleşim birimine giren Filistinliye ateş açıldı

Nijerya'da medreseye saldırı: En az 100 öğrenci kaçırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)