BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin merkezli şirketlerin değeri 1 trilyon doları aştı----

Çin merkezli şirketlerin değeri 1 trilyon doları aştı

Çin merkezli şirketlerin değeri 1 trilyon doları aştı
26 Ağustos 2022 - 11:02 www.finansgundem.com

Çin merkezli 100 markanın toplam değeri üst üste ikinci yıl 1 trilyon doları aştı.

Uluslararası pazar araştırma şirketi Kantar tarafından Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, Çin merkezli markalar 2022'de 1,24 trilyon dolara ulaştı.

Dünyanın en önemli markaları arasında bulunan 100 Çin markasının toplam değeri, üst üste ikinci yıl 1 trilyon dolar sınırını aştı. Bu markaların 2022 yılı toplam değeri, uluslararası piyasa araştırma firması Kantar'ın açıkladığı rapora göre 1,24 trilyon dolara ulaştı.

Kantar'ın listesinde Tencent, 204,4 milyar dolarla yine ilk sırada yer alıyor. Perakende devi Alibaba ve alkollü içecekler üreticisi Kweichow Moutai, sırasıyla 137 milyar ve 108,5 milyar dolarlık değerlerle ikinci ve üçüncü sırada yer alıyorlar.

Bu yıl üst sıralara yeni tırmananlar arasında, ilk 100 marka içinde 37'nci sıraya oturan 6,6 milyar dolarlık değere sahip yaşam tarzı odaklı sosyal medya platformu Xiaohongshu ve 4,2 milyar dolar değeriyle 53'üncü sıraya yerleşen akıllı konuşma ve yapay zeka şirketi iFLYTEK göze çarpıyor.

Söz konusu rapora göre, Çin markalarının denizaşırı piyasalardaki bilinirliği geçtiğimiz yılda belirgin biçimde arttı. İlk 100 Çin markasının denizaşırı işlemleri, toplam operasyonlarının yüzde 8,8 kadarını oluşturdu.

Çin merkezli kripto para saadet zinciri ortaya çıkartıldı

 

Çin merkezli 8 mobil ödeme uygulamasına Trump yasağı

 

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi rekor seviyeyi aşabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)