BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin Merkez Bankası'ndan kredileri artırma çağrısı----

Çin Merkez Bankası'ndan kredileri artırma çağrısı

Çin Merkez Bankası'ndan kredileri artırma çağrısı
21 Ocak 2022 - 12:27 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası yavaşlayan ekonomiyi istikrara kavuşturmak amacıyla gayrı resmi araçlardan biri olan arka kapı yönlendirmesi ile bankalara kredileri artırma çağrısı yaptı.



Çin 2020 başından beri yaşanan en zayıf büyüme ile mücadele etmek için bankalara kredileri artırma çağrısında bulunuyor. Çin Merkez Bankası, büyük kamu bankalarına ve bölgesel bankalara, şirketler ve hane sahiplerine daha fazla kredi sağlamaları konusunda “arka kapı yönlendirmesi”nde bulundu. Bilgi sahibi bir kaynağa göre bankanın yılın ilk iki haftasında verdiği kredi miktarı 2021’ kıyasla daha düşük miktarda gerçekleşti.

Çin Merkez Bankası önemli bir koltuk değişiminin yaşanması arifesinde Şi Jinping yönetiminin dünyanın en büyük ikinci ekonomisine istikrar getirmeleri gerektiği uyarısının altını kalın çizgilerle çizmeye devam ediyor.

Çöken gayrimenkul piyasası, düşen yatırımlar ve Kovid kaynaklı zayıflayan tüketici harcamalarıyla yavaşlayan Çin ekonomisi nedeniyle Merkez Bankası şimdiden faizleri düşürdü ve talebi artırmak için daha fazla önlem alabileceğini belirtti.

Çin, parasal genişleme kararı alarak FED’in faizleri artıracağını söylediği ABD gibi önde gelen ekonomilerden ayrışmış ve küresel yatırımcıların ilgi odağına oturmuştu. Yatırımcıların Merkez Bankası’nın daha fazla genişlemesine göre pozisyon aldığı ülkede Çinli bankaların ve gayrimenkul şirketlerinin hisseleri hızla yükselirken devlet tahvilleri düşüş göstermişti.

Çin’de 5G baz istasyonu sayısı 1,5 milyona ulaştı

 

Çin Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)