BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Merkez Bankası'ndan firmalara destek----

Çin Merkez Bankası'ndan firmalara destek

Çin Merkez Bankası'ndan firmalara destek
09 Ocak 2023 - 11:00 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası özel firmaları destekleyecek ve firmalar üzerindeki teknoloji baskısını kolaylaştıracak.

Çin Merkez Bankası Komünist Partisi başkanı Guo Shuqing, devlet medyasına yaptığı açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın ekonomiyi destekleme adımları kapsamında özel şirketlere desteği artıracağını ve teknoloji şirketlerine yönelik baskıyı hafifleteceğini söyledi.

Guo pazar günü devlete ait CCTV'ye verdiği demeçte, 2023'teki para politikasının artan talebe, özellikle kişisel tüketime odaklanacağını söyleyerek daha önceki resmi açıklamaları yeniden teyit etti.

Çinli liderler, geçen yıl KOVID-19 kilitlenmelerinin yanı sıra yavaşlayan küresel talepten sert bir şekilde etkilenen dünyanın en büyük ikinci ekonomisine desteği artırma sözü verdi. Aralık ayında zorlu virüs kısıtlamaları tersine çevrildikten sonra, ülke şimdi bir enfeksiyon dalgasıyla mücadele ediyor.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu başkanı olan Guo, bir CCTV röportajında, düşük ve orta gelirli grupların yanı sıra KOVID'den etkilenen grupların gelirini artırmak için mali politikanın mali ve sosyal politikalarla koordine edilmesi gerektiğini belirtti.

Guo, "İhtiyatlı para politikası kesin ve güçlü olacaktır. Bu, efektif talebi genişletmeye ve arz yönlü yapısal reformları derinleştirmeye odaklanmayı gerektirir." dedi.

Çin Merkez Bankası yetkilisi: Büyüme yoluna girecek

 

Çin Merkez Bankası'ndan destek sözü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)