BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin Merkez Bankası'ndan destek sözü----

Çin Merkez Bankası'ndan destek sözü

Çin Merkez Bankası'ndan destek sözü
30 Aralık 2022 - 17:03 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası, ekonomi Kovid kısıtlamalarından yeniden açılırken iç talebi destekleme ve kredide etkili büyümeyi sürdürme sözü verdi.

Çin Merkez Bankası (PBOC), para politikası komitesinin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang tarafından toplanan üç aylık toplantısından sonra yaptığı açıklamada, para politikasının büyümeyi, istihdamı ve fiyatları istikrara kavuşturmanın yanı sıra iç talebin genişlemesini desteklemeye odaklanacağını bildirdi.

PBOC, reel ekonomiye daha güçlü destek sağlayacağını, fiyatları temelde sabit tutacağını ve pandemiden zarar gören kilit alanlar ve endüstriler için hedeflenen teşvikleri hızlandıracağını yineledi. Ayrıca, emlâk sektörünün makul finansman ihtiyaçlarını karşılayacağını ve sektördeki birleşme ve satın almaları ileriye taşıyacağını belirtti.

Çin'in üst düzey liderleri, bu ayın başlarında, Kovid Zero'dan ani bir yeniden açılışın ardından, önemli bir gündem belirleyen ekonomi politikası toplantısında tüketimi canlandırma ve özel işletmeleri destekleme sözü verdi. PBOC Başkan Yardımcısı Liu Guoqiang'ın yakın tarihli açıklamalarına göre, para politikası hedefli ve güçlü olacak, bu da parasal teşviğin gelecek yıl en azından 2022'deki büyüklüğünde olacağı anlamına geliyor.

Çin Merkez Bankası'ndan likidite hamlesi

 

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranını sabit tuttu

 

Çin Merkez Bankası zorunlu karşılık oranını indirdi

 

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı'na soruşturma

 

Çin Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)