BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını düşürdü----

Çin Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını düşürdü

Çin Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını düşürdü
08 Temmuz 2021 - 00:05 www.finansgundem.com

Çin'de Başbakan Li Kıçiang başkanlığında toplanan Devlet Konseyi toplantısında bankaların Merkez Bankasında bulundurmak zorunda oldukları mevduatları tanımlayan "zorunlu karşılıkların" oranının düşürülmesine karar verildi

Çin, ulusal düzeyde karbon emisyonu ticareti için enerji sektöründe deneme düzeyinde uygulama başlatacak.

Çin haber ajansı Şinhua'nın haberine göre, Başbakan Li Kıçiang başkanlığında yapılan Devlet Konseyi toplantısında karbon emisyonlarının azaltılması için mali araçların geliştirilmesi ve özel fonların katkısının teşvik edilmesine karar verildi.

Bu amaçla bu aydan itibaren enerji sektöründe karbon emisyonu haklarının ulusal düzeyde ticaretinin yapılmasına yönelik deneme uygulaması başlatılacağı, uygulamanın sonraki aylarda başka sektörlere genişletileceği bildirildi.

Bankaların zorunlu karşılık oranları azaltılacak

Ekonomiyi canlandırmaya yönelik tedbirlerin de konuşulduğu toplantıda ayrıca bankaların mevduatlarına karşılık Merkez Bankasında bulundurmak zorunda oldukları mevduatları tanımlayan "zorunlu karşılıkların" oranının düşürülmesine karar verildi.

Tedbirin, küçük ve orta ölçekli işletmelere bankalar aracılığıyla daha fazla finans ve kredi desteği sağlayarak işletmeleri emtia fiyatlarındaki ani artışlara karşı korumayı amaçladığı belirtildi.

Toplantıda merkezi hükümetin büyük ölçekli mali teşvik politikasından kaçınacağı, para politikasının istikrarını koruyarak etkinliğinin artırılmasına çalışacağı vurgulandı.

Zorunlu karşılıkta yeni bir hamle

 

AB karbon vergisinden yılda 10 milyar euro bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)