BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Merkez Bankası yetkilisi: Büyüme yoluna girecek----

Çin Merkez Bankası yetkilisi: Büyüme yoluna girecek

Çin Merkez Bankası yetkilisi: Büyüme yoluna girecek
09 Ocak 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası parti sekreteri Shuqing, ülkenin optimize edilmiş Kovid-19 yanıtı nedeniyle ve ekonomik politikalarının yürürlüğe girmeye devam etmesi nedeniyle hızla toparlanmasının beklendiğini açıkladı.

Pekin, ülke Kovid Zero politikasını sona erdirdikten sonra toparlanmalarına yardımcı olmak için hane halklarına ve özel şirketlere daha fazla mali destek sağlarken Çin'in ekonomik büyümesi "normal" yoluna dönecek.

Çin Merkez Bankası parti sekreteri Guo Shuqing, People's Daily ile yaptığı röportajda, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin, ülkenin optimize edilmiş Kovid-19 yanıtı nedeniyle ve ekonomik politikalarının yürürlüğe girmeye devam etmesi nedeniyle hızla toparlanmasının beklendiğini bildirdi.

Çin Merkez Bankası'nın resmi WeChat hesabında da yürütülen röportajda Guo'nun, "Ekonomik toparlanmanın anahtarı, mevcut toplam geliri mümkün olan en geniş ölçüde tüketim ve yatırıma dönüştürmektir." ifadesinin altı çizildi.

Guo, temel talepleri karşılamak ve tüketimi artırmak için Kovid salgınlarından etkilenen insanların gelirini artırmak için mali politikaları kullanma sözü verdi. Finans sektörünün de ev ve araba alımını teşvik edecek ürünler geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, etkili kredi büyümesini desteklemek ve halka arz ve tahvil ihraçları için daha fazla destekle finansmana erişimlerini genişletmek için para politikasının özel firmaların lehine olmasını sağlama sözü verdi.

Çin Merkez Bankası piyasaya verdiği likiditeyi geri çekiyor

 

Çin Merkez Bankası'ndan destek sözü

 

Çin Merkez Bankası'ndan likidite hamlesi

 

Çin Merkez Bankası'ndan enflasyon tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)