BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin Merkez Bankası: Para politikamızda değişiklik yok----

Çin Merkez Bankası: Para politikamızda değişiklik yok

Çin Merkez Bankası: Para politikamızda değişiklik yok
12 Temmuz 2021 - 07:51 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası Üyesi Wang, "Zorunlu karşılık oranlarının düşürülmesi bir politika değişikliğine işaret etmiyor" dedi

Çin Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Wang Yiming, Çin MB'nin geçtiğimiz hafta aldığı ve 15 Temmuz'da yürürlüğü girecek olan zorunlu karşılık oranı indiriminin para politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini söyledi.

Financial News gazetesine açıklamalarda bulunan Wang, zorunlu karşılık oranlardının düşürülmesinin Çin'in yurt içi ekonomik durumunu ve fiyat trenlerini yansıttığını savundu.

Wang, "Zorunlu karşılıklarda bu idirim para politikasında yeniden normalleşmeyi takip eden rutin bir likidite operasyonu. İhtiyatlı para politikası duruşumuzda bir değişiklik yok. Yapılan indirim, yüksek kaliteli ekonomik kalkınma ve fiyat istikrarının devam ettirilmesi için uygun bir parasal ve mali ortam oluşturulmasına yardım edecek" diye konuştu.

Wang Yiming ayrıca Çin ekonomisinde büyümenin bu yıl ikinci çeyrekte yüzde 8,0'a yavaşladığını ve yavaşlamanın yılın ikinci yarısında da devam edeceğini savundu.

Üçüncü çeyrekte büyümenin yüzde 6'nın biraz üzerine kadar yavaşlayacağını öngören Wang, yılın son çeyreğinde büyümenin yüzde 5,0-6,0 aralığına gerileyeceğini tahmin etti.

Çin ekonomisi 2021 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 büyümüştü.

Çin Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)