BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin Merkez Bankası: Faiz indirimi yok----

Çin Merkez Bankası: Faiz indirimi yok

Çin Merkez Bankası: Faiz indirimi yok
03 Nisan 2020 - 08:21 www.finansgundem.com

Korona virüsün salgına dönüştürerek tüm dünya ekonomilerini alt üst eden Çin yönetimi faiz indirimi yapmayı düşünmüyor

Çin Merkez Bankası'ndan mevduat faizinde yakın bir zamanda indirim yok. Üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) banka mevduatlarına ödenen oranı değiştirme kararı almadan önce daha eksiksiz bir değerlendirme yapması gerektiğini söyledi.

PBOC Başkan Yardımcısı Liu Guoqiang, mevduat oranının ülkenin faiz oranı sistemindeki "balast" olduğunu ve birçok faktörün göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Açıklama, merkez bankasının, son haftalardaki borç verme faiz oranlarındaki indirimlerin etkisiyle banka kar marjları üzerindeki baskıyı hafifletmek için yakında harekete geçeceği beklentisini karşılık vermek için yapıldı.

Australia & New Zealand Banking Group ekonomisti Xing Zhaopeng, "PBOC piyasayı şaşırttı - yatırımcılar çok yakında bir mevduat oranının düşürülmesini beklerken, şimdi yorumlar ikinci çeyrekte bir düşüş olmayacağını gösteriyor" dedi. .

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)