BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÇin Merkez Bankası: Bitcoin bir yatırım alternatifi----

Çin Merkez Bankası: Bitcoin bir yatırım alternatifi

Çin Merkez Bankası: Bitcoin bir yatırım alternatifi
20 Nisan 2021 - 08:18 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Li Bo'nun dünyanın en çok kullanılan kripto paralarından biri olan Bitcoin'i "bir yatırım alternatifi" olarak değerlendirmesi dikkat çekti.

Önceki dönemde kripto paralara ilişkin mesafeli tutumu ile bilinen Çin Merkez Bankası'nın üst düzey yöneticisinden gelen açıklama bankanın kripto paralara ilişkin değerlendirmesinde değişim olarak algılandı.

Li, "Bizim açımızdan kripto varlıklar para değil. Kripto varlıklar için önümüzdeki dönem için yaptığımız değerlendirme onların yatırım alternatifi olduğu yönünde" şeklinde aktardı.

İlk kez yatırım aracı olarak tanıdı


Li Bo, kripto paraların “yatırım aracı” ya da “alternatif yatırım seçeneği” olarak “gelecekte önemli bir rol oynayabileceğini” belirtti. Colin Wu’nun haberine göre kripto paralar için yapılan bu tanım, Çin Merkez Bankası için ilk niteliğinde.

Bunların para birimi olarak görülmediğini belirten Başkan Yardımcısı, “Çin gibi birçok ülke, kripto paraların bir yatırım metodu olarak nasıl regüle edilmesi gerektiğini araştırıyor.” dedi. Kripto para piyasasında oluşacak spekülatif ortamın, “ciddi mali riskler” doğurabileceği ifade edildi.

Bu hafta kripto varlıkların ödeme işlemlerinde kullanılmasına karşı karar alan TCMB, aldığı kararı bu işlemlerin “telafisi mümkün olmayan mağduriyetler” yaratabileceğini vurgulayarak açıklamıştı.

Kripto paralarda volatilite sürüyor, hacim düşüyor

Bu hafta izlenecek 5 kripto para birimi

Hafta sonu Bitcoin neden düştü?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)